ale jest 5 wagonów, które się właśnie ukazały i można zastosować "awaryjnie" restauracyjny ACME 52741
Nie do końca się zrozumieliśmy. Podałeś linka do vagonweb pytając o to czy ten skład da się złozyć z wagonów, które zostały wydane. Otóż z przymrużeniem oka oczywiście, że tak. Ale jeśli chcesz odwzorować zestawienie z vagonweb to niestety nie jest to możliwe. Tak jak napisał
@Kudlaty że skoro skład zestawiony jest z wagonów z czarnym pasem, to nie jest tak, że musi być knajpa 407a, może być 406a i zresztą taka jest nawet tam wykazana, ale nie dokładnie ta wydana przez Acme. Zresztą można spokojnie użyć restauracyjnego od Roco czy Tilliga w malowaniu IC, taki też jeździł. Przytoczony przez
@Kudlaty bar 113a-lux również był włączany w skład (wystarczy obejrzeć trochę filmów na YouTube), żeby akurat nie mieć skrupułów i dostawić jakąkolwiek knajpę w malowaniu IC, z tych co były do tej pory wydane. Dodatkowo widziałem na YouTube zestawienie bez knajpy jako zapewne duży wyjątek. Ale również mogło takie się zdarzyć. Co do jedynki przedziałowej można użyć wagon 1 klasy z zestawu Sobieski, albo wcześniej wydane z przymrużeniem oka na rewizje. Natomiast brakuje wagonu z przedziałem dla inwalidy, jedynym wydanym jest ten w zestawie Sobieski Z1B, ale nie widziałem go nigdy w zestawieniu EIC Lech. Na YouTube najczęściej można zobaczyć ten z tymi dodatkowymi drzwiami, niestety nie pamiętam oznaczenia. W tym sensie napisałem, że z wydanych w tym momencie wagonów nie da się złożyć dokładnie tego zestawienia, które podlinkowałeś. Tak naprawdę to Acme trochę niepotrzebnie, w mojej ocenie, nazywa zestaw 3 wagonów jako set EIC Lech, niejako samo "wkopując" klienta w skład, którego nie da się odtworzyć bez pewnych uproszczeń, nawet wydając dwa dodatkowe wagony. Nawet na pudełku w centralnej części pokazane są dwa wagony 1 klasy, a w środku mamy tylko jeden i firma nie daje możliwości by dokupić drugi. W mojej ocenie Acme powinno wydać ten set jako po prostu set 3 wagonów w malowaniu PKP Intercity 158a i 159a. Podobnie było zresztą z EIC Chrobry. Ale zapewne to trochę zabieg marketingowy.