• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ACME 55262 - zestaw 3 wagonów EIC Lech

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.406 23 0
... brakuje wagonu z przedziałem dla inwalidy, (...) Na YouTube najczęściej można zobaczyć ten z tymi dodatkowymi drzwiami, niestety nie pamiętam oznaczenia. ...
Jeśli chodzi o wagon typu 156A / 157A / 157Aa/1 (do wyboru, co komu pasuje, bo wszystkie te oznaczenia występują lub występowały na tych dwóch wyprodukowanych egzemplarzach), to on nie ma żadnych "dodatkowych drzwi", tylko przesunięte bliżej środka.

ALA_2024_04.jpg

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Chyba czuć zadyszkę rynku - temat gorący ale nawet dodatkowe jeszcze są dostępne. Ma ktoś makietę żeby "grzać 200" bo taką dopuszczoną prędkość mają te wagony? ;)

Reakcje
76 7 0
pytanie było o makietę na 200 :ROFL:. Ja zasugerowałem możliwe modele loko do podpięcia :p
Ok, rozumiem, właśnie doczytałem :). Mam wyskalowanego Husarza na 235 (oczywiście w przeliczeniu 1:87), i dziś odebrałem Lecha, więc nie mogłem nie spróbować i dało radę, choć irytuje mnie wagon pierwszej klasy. Koła się w nim obracają tak jakby chciały a nie mogły.

Aliennowicz

Nowy użytkownik
Reakcje
2 1 0
Trochę czasu minęło i chyba można zaryzykować stwierdzenie, że model nie jest w sprzedażowej topce 2024. Praktycznie wszędzie jest dostępny, pomimo przypuszczeń z początkiem roku, że zestaw rozejdzie się jak świeże bułeczki.

Pytanie czy model jest tak zły (wiele narzekań na właściwości jezdne) czy zbyt małe zainteresowanie po prostu?

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.155 131 19
Trochę czasu minęło i chyba można zaryzykować stwierdzenie, że model nie jest w sprzedażowej topce 2024. Praktycznie wszędzie jest dostępny, pomimo przypuszczeń z początkiem roku, że zestaw rozejdzie się jak świeże bułeczki.

Pytanie czy model jest tak zły (wiele narzekań na właściwości jezdne) czy zbyt małe zainteresowanie po prostu?
Możliwe, że popyt na modele firmy A.C.M.E. nie jest aż tak duży jak można by przypuszczać na podstawie tempa sprzedaży pierwszych (niedużych pod względem nakładu ~300 szt.) edycji. Z tego co mi się kojarzy, zestaw A.C.M.E. 55262 został doprodukowany i prawdopodobnie dlatego jest nadal dostępny. W jakimś stopniu wpływ na to może mieć też fakt, że wiele sklepów nie oferuje modeli tego producenta, a zatem potencjalny klient (niekorzystający z internetu) po prostu w większości przypadków nie ma możliwości ich nabycia. Inną kwestią może być fakt, że większość spośród przeciętnych klientów wybiera po prostu modele tańsze, za to w pełni funkcjonalne/użytkowe, mimo iż są wagonami innego typu, ale także w barwach PKP Intercity. Jakby na to nie spojrzeć, modele firmy A.C.M.E. to w większości krótkie serie modeli dla kolekcjonerów.

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.969 121 1
Problemem we właściwej ocenie, co się dobrze sprzedaje a co źle, jest brak informacji o faktycznym nakładzie danego modelu czy zestawy. Bo, co oczywiste, 100 egz. sprzeda się szybciej a 1000 egz. wolniej.
W sumie zastanawia mnie, dlaczego producenci nie podają nakładu danego modelu czy zestawu:niepewny: Co to za tajemnica...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 7
Tabor 27
Tabor 1
Tabor 0
Tabor 19