• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm 2 nowe poziomy w Krakowie (FREMO i tort)

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.032 85 11
ale nie ma co iść na łatwiznę, zaciskarka kosztuje 10 zł i przyda się przy każdej instalacji komputerowo/telefonicznej w domu.
@Zaqu może i zaciskarka kosztuje z 10 zł, ale jakoś czuje że wciskanie tych kabelków od semafora w odpowiedniej długości i kolejności by mnie wytraciła z równowagi. :)
Zaciskarka kosztuje 10 zł za to moje zdrowie nie ma ceny i dlatego moja zaciskarka chyba po trzecim użyciu poszybowała
lotem swobodnym w stronę śmietnika po prostu brakło mi cierpliwości do tej zabawy.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.274 33 0
Dzięki... niestety Z Jelczem trzeba poczekać jeszcze parę dni jak zostanie ukończony przeze mnie w 100%. Dziś udało się zmajstrować jakieś rejestracje :)
Udało sie też zaglądnąć do klubu na godzinkę i obsadzić krzakami jedna skrzynkę wjazdową ;) Mam nadzieję że syn kiedyś to doceni ;)
10-9.jpg
10-10.jpg

P

Paweł Piotr

Gość
Szymku - mam taką propozycję - rzuć okiem na zdjęcie... :)
(te 50 m to w H0 będzie około 0,5 m oczywiście, nie wiem, w jakiej odległości od wiaduktu stoi semafor, ale to zaznaczone miejsce dla W13 byłoby fajne..)

Załączniki

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.274 33 0
Pawle takie dodatki też będą ale w swoim czasie:) nawet na ten temat rozmawiałem z Andrzejem B. :) teraz czas na semafory, pędnie i inne dodatki jak np peron :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.274 33 0
Nie każdy ma wgląd do forum samochodowego ;) więc dorzucę fotkę i tutaj. Dziś po powrocie z wycieczki do Krosna potesotwaliśmy autko z synem w naszym mieście ;)

j-23-synek.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.274 33 0
Tak jest Misiek. Coś terenowego powstanie tylko kiedy :) zanim jednak...dziś był mały łyk teorii. Dzięki Tomku K. Za poswiecony czas. Przetrawię wszystko i coś z tego będzie :)..... obiecuje. Na razie poglad na pierwsze szkice na głowicy.

20151026_183741.jpg
20151026_183751.jpg
20151026_183758.jpg

Może i niewiele widać.. ale udało się machnąć szyny na rdzawo. Pierwsza warstwa na razie.
20151026_211503.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.274 33 0
Jak mi kto powie że prowadzenie pędni zgodnie ze sztuką jest łatwe to dam z liścia :cool:
Właśnie zabrałem sie za projektowanie swoich kanałów na jednej głowicy teoretycznie zgodnie ze sztuką... masakra... namiastka tego na pierwszym szkicu. Wszystko w skali 1:87 rysowane.
pędnie schemat 1.jpg