• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Śląskie klimaty

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.669 112 11
Reakcje
130 3 0
Cześć, wrzucam kilka zdjęć (niestety z dalszej odległości) pyskowickiego taboru. Ogólnie widać, że nie jest w najlepszym stanie a i jego zabezpieczenie woła o pomstę ...
Zobacz załącznik 1071919
Zobacz załącznik 1071920
Zobacz załącznik 1071921
Zobacz załącznik 1071922
Zobacz załącznik 1071923
Jest to skansen prywatny, działający bez wsparcia samorządów itd., itd. Tylko opierający się na zwykłych ludziach. Więc możesz ich wspomóc przynajmniej 1% od podatku.

OP
OP
Kris

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.115 66 5
"SM31-037 z wyrobami metalowymi, przypuszczalnie z Huty Pokój, po zmianie kierunku jazdy i ręcznym przełożeniu rozjazdu dawnego posterunku Ruda Orzegów, zjeżdża powoli do stacji Ruda Chebzie. Na popychu niewidoczna SM31-094. W oddali widać wieżę Kościoła św. Józefa w Rudzie Śląskiej oraz koksownię w Zabrzu Biskupicach. Widoczny na pierwszym planie nasyp linii 187 jest czarny od notorycznych usypów węgla. Kilka chwil wcześniej, na widok mojego sprzętu fotograficznego, zniknęli z kadru zbieracze resztek czarnego złota. Kilka miesięcy później, w jesieni nastąpiła eskalacja usypów i składy z węglem były eskortowane przez SOK-istów, którzy puszczali psy biegnące za pociągiem poruszającym się 20 km/h, a nawet to nie wystarczało. Zostałem uprzedzony przez miejscowych, żeby unikać ładownych składów węglowych, więc później już tam nie przyjeżdżałem". Ruda Orzegów, 2 maja 2005 roku.

Ruda Orzegów 2005.jpg

https://wrphoto.eu/details.php?imag...gBGDK7kysQfpzF7QFQ_aem_R2VBw9XlfMrYou1J2ZsbvA