• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK ZNTK Chwałowice by Roskosch

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
141 7 1
Brywieczór!

A co gdyby tak..?
KIT Milosa czeka... na 402 się nie nadaje, to szukam zastosowania pasującego mi do reszty taboru. Zobacz załącznik 1142827
@pyro @BoGneR chyba trzeba to skonsultować już jakoś poważniej pewnego dnia;)

Pozdrawiam!
@JakubR Jak się zdecydujesz na tego sieciowca to zasiadam w pierwszym rzędzie, będę kibicować, temat bardzo niszowy :cool:

Set Miloša idealnie się na ten cel nada. Pociąg sieciowy zamiast czynny EZT EN57 byłby lepszym wyborem z uwagi na pewne uproszczenia w samym zestawie oferowanym dobre 15 lat temu przez Josif-a.

Odchodzi kwestia zabudowy napedu, który nawet na 2 dedykowanych wózkach Tenshodo nie jest idealny.

Zaoszczędzoną prace przy napędzie i tak spędzisz przy pomostach roboczych (deskowanie+barierki).

Skoro brak aparatury i odbieraków to drewno pewnie wybierzesz prawdziwe, kilku forumowych kolegów robi piękne deskowania w swoich węglarkach ;)

Podczas pracy takiego pociagu lokomotywa mogła znajdować sie na końcu, dlatego dla dobrych właściwości jezdnych modelu dobrze było byś go odpowiednio dociążył, najlepiej mosiądzem.
Na początek dodawania wagi modelu najlepiej nadały by się zderzaki od Kluby, sprzęg śróbowy+przewody powietrzne od @Ranger oraz lustrzany wkład reflektora górnego. Brakującą wagę dobić najlepiej sztangą mosiężną 3x20mm.

A te sygnały końca pociągu nad oknami to już jest totalny odlot w pierwowzorze (to jest relikt pradawnych EN57 z wczesnych lat eksploatacji który dotrwał do XXI wieku).
Mam nadzieję, że one były czynne w jakimś okresie eksploatacji tego pociągu sieciowego i będziesz mógł odwzorować je też jako czynne.
Zajrzyj do wątku @Irokez46 , miał tam EN57 z ep IV od Robo uzbrojoną w takie stylowe sygnały z przezroczystej bańki :love:

Powodzenia i cierpliwości przy przedsiębwzieciu :)

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 9
Tabor 9