• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zestawienie sklepów, gdzie można nabyć Skalę N w Polsce i i poza Polską (post nr 1 aktualizowany)

storch

Użytkownik
Reakcje
47 0 0
OOO Panie PRZEGINASZ - PRZEGINASZ i to mocno. Co czasem jest moją winą to jest moją winą i się do tego przyznaję ale tu jest przegięcie po stronie klienta!
To w takim razie teraz ja opowiem klientom jak Pan zamawia!
Otóż zamówienie jako zamówienie jest z nazwiska " Miroslav Lielbon ".......
.......Nie wydaje mi się to powodem do lamentu i paniki.
Dobry Wieczór.
W dniu dzisiejszym odebrałem przesyłkę i zamówione osie są bez zarzutu. Zatem zamówienie zostało prawidłowo zrealizowane, co dowodzi, że sklep działa RZETELNIE.
Przemyślałem sobie parę spraw i doszedłem do wniosku, że zareagowałem zbyt emocjonalnie i zbyt impulsywnie na początkowy brak kontaktu ze sprzedającym - bo kontakt -choć z opóźnieniem - to przecież nastąpił.
Dlatego też na ręce Pana Piotra chciałem złożyć PUBLICZNE PRZEPROSINY, a jego sklep polecić kupującym.

Storch

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
629 5 1
oczywiście że mogą dodać. Trzeba tylko chcieć. Miałem ze 3-4 przypadki kiedy jakoś "się dało" i to bez problemu (fakt, że we wszystkich byłem jedynym chętnym ;).
W wiekszości jednak leniwi Niemcy (korekta techno) nie chcą wysyłać. Dlatego wolę kupować u Austriaków. Taniej i bardziej cywilizowani

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

storch

Użytkownik
Reakcje
47 0 0
Uwaga oszuści!
Niestety hakerzy i inne złe moce dotarły także do dziedziny modelarstwa. Jest (chyba jeszcze jest) taki sklep:
modellbaubillig.com
SKLEP JEST FAŁSZYWY! NIE SKŁADAJCIE TAM ZAMÓWIEŃ !
Sprawa jest świeża, z 7 stycznia. Niektóre oprogramowania typu "zapora", "ochrona" "antiphishing" itp mogą go jeszcze nie znać i nie blokują strony.
Natomiast tutaj:
https://www.watchlist-internet.at/liste-betruegerischer-shops/shop/modellbaubilligcom/
jest info że to fake, sklep zrobiony "na chwilkę" żeby zgarnąć kasę i zniknąć. A kusi np. stonkami, EP09 i innymi modelami za 1/4 ceny...
Pozdraw
Storch

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.301 18 0
To nie pierwsza taka sytuacja. Co jakiś czas pojawiają się sklepy (nie tylko modelarskie) w sieci, które kuszą takimi przecenami (rzędu 10-20-30% wartości), a przy tym np. "mają" na stanie modele już od jakiegoś czasu nieprodukowane, wyprzedane, że "aż żal nie skorzystać z okazji".

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
519 4 0
W 2024 r. niestety naciąłem się na stronę z ubraniami trekkingowymi. Wyświetliła mi się na facebooku 40% zniżki i skusiłem się. Oryginalną znałem bo coś tam kupiłem swego czasu. Nawet dostałem na emaila odpowiedz ze przesyłka w drodze. Ani ubrań ani kasy. Po tygodniu czy dwóch dopiero alert że fałszywka :(

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.301 18 0
Uwaga oszuści!
Niestety hakerzy i inne złe moce dotarły także do dziedziny modelarstwa. Jest (chyba jeszcze jest) taki sklep:
modellbaubillig.com
SKLEP JEST FAŁSZYWY! NIE SKŁADAJCIE TAM ZAMÓWIEŃ !
Sprawa jest świeża, z 7 stycznia. Niektóre oprogramowania typu "zapora", "ochrona" "antiphishing" itp mogą go jeszcze nie znać i nie blokują strony.
Natomiast tutaj:
https://www.watchlist-internet.at/liste-betruegerischer-shops/shop/modellbaubilligcom/
jest info że to fake, sklep zrobiony "na chwilkę" żeby zgarnąć kasę i zniknąć. A kusi np. stonkami, EP09 i innymi modelami za 1/4 ceny...
Pozdraw
Storch
Znalzłem ten sklep, który mi kiedyś podesłał brat do sprawdzenia: KLIK Przykład Nurka CD w abstrakcyjnej cenie 56 euro za model dźwiękiem - oczywiście jest na stanie, do momentu przelania pieniędzy, tj. obciążenia karty. Potem kontkatu brak, kasy brak... Zobaczcie sobie modele PKP i ich ceny :ROFL: