• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zestawienie sklepów, gdzie można nabyć Skalę N w Polsce i i poza Polską (post nr 1 aktualizowany)

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.187 18 0
Na pewno jest to sklep poprzez który prowadzona była sprzedaż produktów Schliesienmodelle w skali H0, tylko teraz średnio mają co sprzedawać. Możliwe, że dotychczasowi klienci byli zadowoleni. W każdym razie, z naszych chyba nikt tutaj nie zaglądał.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.777 141 0
Możliwe, że dotychczasowi klienci byli zadowoleni.
Czy jest wątek podobny do modeli z PMR? :D
W każdym razie, z naszych chyba nikt tutaj nie zaglądał.
E tam zaraz. Coś oszukujesz :D

Harry - jak jest towar na stanie sklepu to jest dostępny. Tylko jak chcesz np. flexy to licz się z aktualniejszymi stawkami PocztyPolskiej za przesyłkę.

p.s. tak, wystarczy zadzwonić i zapytać.
Choć jak ostatnio tak gadaliśmy przez telefon to w międzyczasie kupiłem 3 lokomotywy w N :D

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.187 18 0
Czy jest wątek podobny do modeli z PMR? :D
Nie! :p W każdym razie, jeżeli modelcenter prowadzi sprzedaż jakiegokolwiek asortymentu w N i ktoś potwierdzi, że jest ok, to ja dorzucam go do listy w pierwszym poście, szczególnie, że nie każdy oferuje tory Peco ;)

Choć jak ostatnio tak gadaliśmy przez telefon to w międzyczasie kupiłem 3 lokomotywy w N :D
W modelcenter??? Czy gdzieś indziej? ;)

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
595 4 1
Trzy ciekawe sklepy (duży wybór , ceny niższe niż na ebayu [oczywiście nie licząc licytacyjnych czy wyprzedażowych okazji tamże], szybka i niedroga wysyłka

Niemcy:

LOKMUSEUM https://www.lokmuseum.com/

Dania:

JK MODEL https://www.jkmodel.dk/

wada w/w dwóch: platność wyłącznie przelewem (co jest droższe niż paypal), ale i tak się opłaca

Hiszpania:

IBERPLACE https://iberplace.com/

(gość handluje też na ebayu, ale tam ma ceny wyższe i wybór mniejszy niż na swojej stronie)

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
595 4 1
Tym razem Czechy, czyli sklep u sympatycznej pani Kasi z Sumperku:

KAMODEL

https://www.kamodel.com/dh/

Co tam mają? Najlepiej zobaczyć, ale jak się komuś nie będzie chciało:

różne przydatne drobiazgi : gumki przyczepnościowe, mikrośrubki, mikronarzędzia, blaszki stykowe, szablony do kształtowania fleksów, a także drzewka , posypki, itp. 3,14erdułki. Głównie do N-ki, ale trafia się także TT i H0

czasami sprzedają coś na alledrogo i ebayu (ale rzadko i oczywiście drożej o prowizję ;)

storch

Użytkownik
Reakcje
41 0 0
DM-toys robi wyprzedaze na ebayu. Rzuca aukje na 24h z automatu, zawsze od 1Eurasa. Czasem mozna cos ulowić, np skonczyl się popyt na warsy i milki Arnolda i czasami mozna nówkę nabyc za ok. 30 E. Nie wiem jak dlugo to bedzie rzucal, pewnie az sie magazym wyprózni. To tak dla info. Pozdrowka.

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
595 4 1
wprawdzie to nie sklep, ale nie chciałem zakładać nowego wątku.

Jeśli ktoś będzie w dniach 23 - 26 listopada w Stuttgarcie - to na terenie tamtejszych targów odbywają się Targi Zabawek.

Hala numer 1 zostanie opanowana przez "N"-kowców. Na powierzchni 2100 mkw rozłoży się 23 wystawców z 11 krajów (m.in.Miniutrix, Marklin, Noch, Pirata, Modellbahn Union, Lemiso czy NMCB)

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.187 18 0
Taki wątek pojawił się odnośnie jednego sklepu z listy: KLIK.
W każdym razie raczej z naszych pewnie mało kto z niego korzystał, bo i oferta uboga, ale czysto informacyjnie informuję, że bywają problemy.

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
595 4 1
Taki wątek pojawił się odnośnie jednego sklepu z listy: KLIK.
W każdym razie raczej z naszych pewnie mało kto z niego korzystał, bo i oferta uboga, ale czysto informacyjnie informuję, że bywają problemy.
i ten drugi sklepz podlikowanego wątku (Artur Dębski) to też niezły agent. Mnie oszukał .Chciałem mu zlecić założenie generatora pary do BR 03 1050. Ale na szczęście mnie coś tknęło i na początek dostał coś drobnego do naprawy. Zanim wyslałem to mi w d... chciał wejść, Potem zupełna cisza (od 18 października 22). A paczkę odebrał - (tak wynika z trackingu PP). Ponieważ wartość wyslanej rzeczy była ok 120 zl - machnąłem ręką.
ALE ZDECYDOWANIE ODRADZAM

storch

Użytkownik
Reakcje
41 0 0
DM-toys robi wyprzedaze na ebayu. Rzuca aukcje na 24h z automatu, zawsze od 1Eurasa. Czasem mozna cos ulowić, np skonczyl się popyt na warsy i milki Arnolda i czasami mozna nówkę nabyc za ok. 30 E. Nie wiem jak dlugo to bedzie rzucal, pewnie az sie magazym wyprózni. To tak dla info. Pozdrowka.
Podbijam, bo znowu jest interesująco. Tym razem dla miłośników OBB i Jagerndorfera. Zestaw który jest na alledrogo (piętrowe Wiesel) można nabyć za około 105eurasków...
Pozdraw
Storch
https://www.ebay.de/sch/i.html?_ssn=dm-toys-de&store_name=dmtoys&_oac=1&LH_Auction=1&_pgn=1

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.777 141 0
Modellbahnshop.Lippe
(tłumaczenie automatyczne)
Drodzy klienci i przyjaciele modelowej kolei,
Zaoszczędź do 53% poniżej UVP w wielkiej WYPRZEDAŻY marek Arnold, Heico, Hornby, Jouef, Lima i Rivarossi. Przeceniliśmy dla Was ponad 200 różnych modeli w rozmiarach torów N, TT i H0!
Odkryj tutaj i skorzystaj z okazji!
https://bit.ly/3XqTGnW
Oferty obowiązują do wyczerpania zapasów

Szału nie ma ;)

Reakcje
41 0 0
Hej! Makieciarz.pl totalnie podupadł na jakości. Olewa klientów. Kupiłem u niego tydzień temu zestawy kołowe, zapłaciłem przelewem z 1 dniowym poślizgiem i co? Zestawów nie widzę do dziś. Za to status zamówienia i owszem - "oczekuje na płatność", mimo że zapłaciłem. Ok, systemy się zawieszają, a ludzie są omylni. Zgoda. No to napisałem maila. Zero odpowiedzi. Napisałem drugiego - to samo. Wysłałem sms - zero kontaktu. Dzwoniłem dwa razy - nic - total olewnictwo. Zaczyna mi to wyglądać na celową robotę.
Czyli mamy ostrzeżenie - jak u Makieciarza akurat nie zawiesi się komp i jakieś typowe zamówionko z automatu przejdzie - to ok. Jak trzeba coś ręcznie i czymś się zainteresować - a tu już zupełnie inna sprawa. Dlatego traktujcie posta jako info o potencjalnym zagrożeniu zakupów.
Szkoda, Panie Piotrze, bo kiedyś u Pana kupowałem i zero problemów było....
Pozdraw
Storch

Reakcje
1 3 0
Hej! Makieciarz.pl totalnie podupadł na jakości. Olewa klientów. Kupiłem u niego tydzień temu zestawy kołowe, zapłaciłem przelewem z 1 dniowym poślizgiem i co? Zestawów nie widzę do dziś. Za to status zamówienia i owszem - "oczekuje na płatność", mimo że zapłaciłem. Ok, systemy się zawieszają, a ludzie są omylni. Zgoda. No to napisałem maila. Zero odpowiedzi. Napisałem drugiego - to samo. Wysłałem sms - zero kontaktu. Dzwoniłem dwa razy - nic - total olewnictwo. Zaczyna mi to wyglądać na celową robotę.
Czyli mamy ostrzeżenie - jak u Makieciarza akurat nie zawiesi się komp i jakieś typowe zamówionko z automatu przejdzie - to ok. Jak trzeba coś ręcznie i czymś się zainteresować - a tu już zupełnie inna sprawa. Dlatego traktujcie posta jako info o potencjalnym zagrożeniu zakupów.
Szkoda, Panie Piotrze, bo kiedyś u Pana kupowałem i zero problemów było....
Pozdraw
Storch
OOO Panie PRZEGINASZ - PRZEGINASZ i to mocno. Co czasem jest moją winą to jest moją winą i się do tego przyznaję ale tu jest przegięcie po stronie klienta!
To w takim razie teraz ja opowiem klientom jak Pan zamawia!
Otóż zamówienie jako zamówienie jest z nazwiska " Miroslav Lielbon "
W tytule wpłaty w banku występuje nazwisko " Miroslaw Kielbonosie "
W meilach czy SMS można zapomnieć o poprawnie napisanym nazwisku, dopiero na wyraźną prośbę raczył się Pan posłużyć poprawnym imieniem i nazwiskiem oraz numerem zamówienia. Nazwiska poprawnego nie mogę przytoczyć bo RODO srodo i inne gówna.... ale brzmi ono nieco podobnie do tego w tytule wpłaty bankowej.
Czy boi się Pan poprawnie napisac swoje nazwisko w adresie do wysyłki czyli w zamówieniu? Jakiś Pan strachliwy o to??
Jak miałem zweryfikować wpłatę jeśli do schowka kopiuje się jakieś poprzekręcane nazwisko?
Bawi się Pan w jakieś łamigłówki?? Ja nie mam czasu na takie zabawy, wyjaśnił Pan, podpisał się łaskawie poprawnie więc wpłata została przypisana do konta w sklepie i zamówienia.
Tu nagle umie Pan poprawną polszczyzną się wysłowić jeśli chodzi o oczernienie kogoś, czemu w zamówieniu nie umiał Pan napisać własnego nazwiska i imienia poprawnie? Wówczas nie było by tematu.
Paczka się pakuje i niech Pan nie lamentuje bo ja w tym wypadku nie mam sobie nic do zarzucenia z terminem wysyłki. Następny dzień od wyjaśnienia, 8 dzień od złożenia zamówienia, 6 dzień od wpłaty. Nie wydaje mi się to powodem do lamentu i paniki.

Ostatnio edytowane: