• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja zbieranina Adixa

OP
OP
Adix

Adix

Znany użytkownik
Reakcje
1.834 2 0
Witam . Cieszy mnie to że podobały wam się moje PEMKI , jest ich jeszcze kilka, ale te następne zostawie na później. Wczoraj taki dobry zakup zrobiłem i to naprawde dobry. Udalo mi się odkupic od znajomego za 40euro trzy DAFy i to jeszcze od Betza . Tak że to była jednorazowa oferta nie do przepuszczenia. :cool:
IMG-20230219-WA0019.jpg
IMG-20230219-WA0003.jpg
IMG-20230219-WA0004.jpg

Pokaże je po kolei
Pierwszy to Daf xf 105.460
9475684267_959fe58a84_b.jpg
IMG-20230219-WA0021.jpg
IMG-20230219-WA0024.jpg
IMG-20230219-WA0001.jpg
IMG-20230219-WA0022.jpg
IMG-20230219-WA0020.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Świetne modele. Betz miał kapitalnie zdetalowane miniaturki. Naprawdę niewiele im brakowało, do oryginałów, a niektóre miały wszystkie oznaczenia. Super zakup. (y)

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.852 4 0
Chwilę mnie tu nie było i widzę, że jest "kilka" nowości. :)
Arocs Pema. Mocno limitowany model a do tego ciekawy ze względu na konfigurację i malowanie. MAN w tych samych barwach jeszcze lepszy. Ktoś miał ciekawy pomysł i całość wyszła naprawdę dobrze. :)
Nowy DAF De Rijk. Można przyczepić się do wielu rzeczy , ale mi się podoba. Osobiście wolał bym go z tym kontenerem , który widzimy na drugim planie. :D
Scania VOS. Ktoś się starał... :) Na pewno świetna konfiguracja i koncepcja.
Volov PEMA. Jak ktoś chce pozbierać wszystko z tej serii, to pozycja obowiązkowa. :) Dla mnie zbyt dużo mix informacji na naczepie. Drugie Volvo jest przykładem , że mniej a lepiej. :D Jednoznaczna treść, bez zbędnych fajerwerków.
Na koniec klasyka klasyki - Willi Betz. :D Nie wiem czy to sentyment z dawnych lat, czy te miniatury po prostu mają w sobie to coś... :) Piękną trójcę ustrzeliłeś ale musisz uważać, bo już kila osób pisało, że WB to bardzo zaraźliwa choroba. :D
Aaa! Dawaj namiary na swoich znajomych! :ROFL::ROFL::ROFL:

OP
OP
Adix

Adix

Znany użytkownik
Reakcje
1.834 2 0
Chwilę mnie tu nie było i widzę, że jest "kilka" nowości. :)
Arocs Pema. Mocno limitowany model a do tego ciekawy ze względu na konfigurację i malowanie. MAN w tych samych barwach jeszcze lepszy. Ktoś miał ciekawy pomysł i całość wyszła naprawdę dobrze. :)
Nowy DAF De Rijk. Można przyczepić się do wielu rzeczy , ale mi się podoba. Osobiście wolał bym go z tym kontenerem , który widzimy na drugim planie. :D
Scania VOS. Ktoś się starał... :) Na pewno świetna konfiguracja i koncepcja.
Volov PEMA. Jak ktoś chce pozbierać wszystko z tej serii, to pozycja obowiązkowa. :) Dla mnie zbyt dużo mix informacji na naczepie. Drugie Volvo jest przykładem , że mniej a lepiej. :D Jednoznaczna treść, bez zbędnych fajerwerków.
Na koniec klasyka klasyki - Willi Betz. :D Nie wiem czy to sentyment z dawnych lat, czy te miniatury po prostu mają w sobie to coś... :) Piękną trójcę ustrzeliłeś ale musisz uważać, bo już kila osób pisało, że WB to bardzo zaraźliwa choroba. :D
Aaa! Dawaj namiary na swoich znajomych! :ROFL::ROFL::ROFL:
Z modelami PEMA to tak jak z Betzami , trzeba mieć a nawet muszeeee je miećo_O. To jest własnie ta choroba. Daf Jan de rijk fajny jak dla mnie i zrobiony wczesniej przed herpowskim. Wiadomo każdy ma swoje zdanie o modelach Tekno i Wsi. Scania Vos to taki wynalazek z niemieckiego ebaya , komus fajnie to wyszło. No i wiadomo musiałem go mieć:devil: do swojej serii Vosów. Co do Betzow to tak jak kolega napisał , to jest nie do opanowania. Pamiętam ceny z jakieś 10 lat temu za jakie sie kupowało modele betzow na allegro , to bylo wariactwo. Ale wtedy kazdy je chciał:cool: i chyba dalej tak jest. Te modele mają cos w sobie.

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.852 4 0
Kolejny świetny zestaw i następny z serii "tylko 500 sztuk". :D Brakuje tu tych smaczków w postaci chociażby tablic rejestracyjnych, ale w sumie model "tylko" z czerwonego pudełka. :)

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.728 0 0
Takiego kontenera tej firmy logistycznej jeszcze nie widziałem na źywo, a do portu kontenerowego w Gdyni mam kilometr, także co nie co widzę na drodzę. Sam zbieram kontenery do mojego składu kolejowego, także fajnie jak widzę w zestawie kontener. Super zestaw(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 1774