Dzięki za pozytywne komentarze
Odnośnie ławy i urządzeń zabezpieczenia ruchu. Na tej stacji zabezpieczenie ruchu bazowało na kluczowej skrzyni zależności. Na zewnątrz budynku znajdzie się jeszcze skrzynka z kluczami.
Mam świadomość uproszczenia ławy dźwigniowej. Jak napisałem wyżej, nie przewiduję zdejmowania dachów w modelu. Jedyny widok na wnętrze będzie dostępny tylko przez okna. Bez włączonego światła mało co widać. Dodatkowo jak wspomniałem, we wszystkich oknach dyżurki pojawią się wzorem oryginału kraty. One jeszcze bardziej zaciemnią widok na wnętrze. Zaoszczędzony na wyposażeniu nastawni czas wolę poświęcić na bardziej widoczne detale.
W tego typu punktach w modelarstwie zawsze pojawia się znak zapytania, na czym poprzestać? Mam kolegę modelarza działającego w pojazdach militarnych. Pamiętam jak pokazywał mi z wypiekami jak wykonał imitację wiązki elektrycznej, linki napędu prędkościomierza do zestawu wskaźników na desce rozdzielczej w modelu ZIŁ-a 151 w 1:35. Ładnie to wyszło. Stwierdziłem, że po zamontowaniu deski w modelu nikt nigdy tego wyposażenia nie zobaczy. Powiedział, tak wiem o tym, ale to taki mój mały fetysz
Wszystko zależy od tego ile czasu można przeznaczyć na modelowanie.