Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tak mi się wydawało że te Ł34, wygląda znajomo - zakładam że Ł --> oznacza ładowarka. Nie znam dokładnie nazewnictwa/nomenklatury ale pamiętam że w "świętej pamięci" Cukrowni Żnin mieli dwie duże "fadromy" i wiem również że mieli jedną małą i nikt, nigdy nie używał innej nazwy jak "fadroma". Stąd moje zaciekawienie innym określeniem tego pojazdu.
Irokez46 - pozaginałeś wszystkich jak kartkę papieru Niesamowita wiadomość. Można przecierać oczy ze zdumienia. W sumie Czechosłowacki sprzęt lepszy niż amerykański, szczególni ciężarówki, przynajmniej w tamtym okresie.
A propos ładowarki Ł36 STALOWA WOLA... właśnie tak przyglądałem sie tym fotografiom niemal z zapartym tchem i myślę sobie... ku**a, przecież to jest Stalowa Wola...!
Land Rover Defender to świetna maszyna ale jak patrzę na ich wyposażenie drogowe nie specjalistyczne to porażka pomijam , fakt że, w wyciągarki nie zostały wyposażone auta po 2miliny złoty każdy, ale nawet snorkeli nie mają to już masakra.
Nadal nurtuje mnie ten temat polskich Ł34 Huty Stalowa Wola i posiedziałem w "łekenda" i znalazłem niewiele
Wiem że Amerykańcy otrzymali od RFN-u poeNeRDowski sprzęt, który po działaniach wojennych miał iść na złom. Wrzucam taką informację stąd: http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=454626
(swoją drogą Amerykanie chyba zapomnieli z kim ich dziadkowie walczyli i dziś się fascynują wermachtem) Cyt.:"
East German Equipment used by the US in Desert Storm
Yesterday I was doing research for another project and looking through after action reports from the 22nd Support Command which was responsible for all logistics support in Desert Storm. I can across a section on material donated to the US Army by the West German government. About 3/4 of this equipment was East German. Here is this list of East German items:
- 2 Ton Forklift - 9
- Bulldozer - 25 ------> te buldożery to chyba właśnie nasze Ł34 ze SW
- Scoop-loader - 105
- Shower Truck - 604
- Water Truck - Ural - 148
- Water Trailer - 220
- Command Van - 35
- Maintenance Van - Ural - 48 -------> były tez jakieś URAL-e
- Tanker - Tatara - 104 -------> tu oczywiście jakiemuś Jankesowi chodziło o TATRĘ
According to the document most of this material was scheduled for disposal after the war. " ---->Koniec cytatu
" The issue of heavy equipment transporters (HET) represents one of the greatest equipment shortfalls highlighted by Desert Storm/Desert Shield. Specifically, U.S. planners had to tap an amazing array of coalition sources to assemble the requisite number of heavy equipment tractor and trailer systems needed to support combat operations.
As of February 4, 1991, the cornerstone of the Desert Storm heavy transport fleet consisted of 456 M911 tractors with a like number of M747 trailers. However, since this total fell far short of the required total, the Army was forced to resort to a variety of sources to satisfy the shortfall. For example, 48 additional transport tractors were purchased from Mack Truck. These tractors were used to pull 24 Kalyn trailers and 24 Landoll trailers. To this, Italy added 60 Iveco/Fiat heavy equipment transport and trailer systems with a large number of Tatra vehicles also added to the fleet from both Czechoslovakian and (East) German sources. Another 134 tractor and trailer combinations were leased from multiple sources while the remaining tractor and trailer combinations required to satisfy the 1,295 vehicle total were provided by host nation support and other coalition forces. " -----> koniec cyt.
W wolnym tłumaczeniu, wojna wybuchła, armia nie miała tylu ciągnków do targania ciężkiego sprzętu, więc wynajęto lub leasingowano sprzęt z wielu źródeł w tym od Włochów Iveco/Fiat i od wschodnich towarzyszy broni Tatry z naczepami.
Tak na koniec, niejako podsumowanie zdjęciowe, tak wyglądały ówczesne ładowarki Ł34 na wojnie w Iraku, fotografia ze strony MON http://www.mon.gov.pl/galeria/2724/zdjecie_2724_29694.jpg
Dzisiejsze wersje SŁ34 nieco się różnią, można obejrzeć na stronie Huty Stalowa Wola.
Kiedy w kwietniu 1986 roku w czarnobylskiej elektrowni atomowej rozgrywał się dramat, kiedy ekipa strażaków weszła na dachpłonącej elektrowni i potem, kiedy reaktor zasypano tysiącami ton piachu, gliny i ołowiu, te ciężarówki brały udział w akcji ratunkowej. Do dziś wraki są radioaktywne. Stoją tu - na wysypisku w zamkniętej strefie wokół elektrowni.
Zawsze kiedy oglądam zdjęcia tego złomowiska te helikoptery budzą we mnie respekt swoimi rozmiarami . Radioaktywność tych wraków radioaktywnością ale silnika to już chyba żaden nie posiada , a o innych elementach nie wspomnę