• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Wojsko, straż, policja itp.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
P1050071.JPG
P1050066.JPG

pojazdy marki Ford służą najczęściejj jako holowniki samolotów bądz przyczep z uzbrojeniem.Jak widać razem z najnowsza techniką z powodzeniem używane są Stary i Jelcze do różnych celów.ALE mi te Amerykany jakoś nie pasują do krajobrazu naszego.....

M

Maverick

Gość
... mi te Amerykany jakoś nie pasują do krajobrazu naszego.....
A u mnie to standardowy samolot mysliwski, który jest na wyposażeniu sil powietrznych a przy mojej miejscowości gdzie mieszkam jest lotnisko wojskowe i mam okazję oglądać je niemal codziennie w akcji. Natomiast 20km ode mnie są "zaklady" remontowe dla tych maszyn i jak mialem już nie raz okazję zobaczyć "testy" po takich remontach to bylem w szoku co oni czyli piloci z nimi wyrabiają aby je "sprawdzić/przetestować" po takim remoncie.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
P1050012.JPG
P1050068.JPG

A u mnie to standardowy samolot mysliwski, który jest na wyposażeniu sil powietrznych a przy mojej miejscowości gdzie mieszkam jest lotnisko wojskowe i mam okazję oglądać je niemal codziennie w akcji. Natomiast 20km ode mnie są "zaklady" remontowe dla tych maszyn i jak mialem już nie raz okazję zobaczyć "testy" po takich remontach to bylem w szoku co oni czyli piloci z nimi wyrabiają aby je "sprawdzić/przetestować" po takim remoncie.
witam a nie F16 sa naprawde piękne i niesamowite ,miałem na myśli Auta z USA

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
tak jest ,W Bagiczu lotnictwo radzieckie miało MIG 23 .w 1990 roku pilot po stwierdzeniu awarii katapultował się a samolot spadł w Danii zabijając 19 latka .Co ciekawe siły Nato nie zestrzeliły go.
W Polsce były plany wyposażenia w MIG 25 po jednej eskadrze wybranego pułku z każdej dywizji .Skończyło się na 40 MIGACH 23 dla 28 plm w Słupsku .potem zakupiono jeszcze partię MIG21BIS

JESLI CHODZI O LOTNICTWO CCCP w POLSCE to jest trochę filmów i na nich pojazdy głowny nasz temat:)
oraz wylot SU27 z KLUCZEWA koło Stargardu

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 0
Skala 1:1 9
Skala 1:1 0
Skala 1:1 97
Skala 1:1 30