Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
pojazdy marki Ford służą najczęściejj jako holowniki samolotów bądz przyczep z uzbrojeniem.Jak widać razem z najnowsza techniką z powodzeniem używane są Stary i Jelcze do różnych celów.ALE mi te Amerykany jakoś nie pasują do krajobrazu naszego.....
A u mnie to standardowy samolot mysliwski, który jest na wyposażeniu sil powietrznych a przy mojej miejscowości gdzie mieszkam jest lotnisko wojskowe i mam okazję oglądać je niemal codziennie w akcji. Natomiast 20km ode mnie są "zaklady" remontowe dla tych maszyn i jak mialem już nie raz okazję zobaczyć "testy" po takich remontach to bylem w szoku co oni czyli piloci z nimi wyrabiają aby je "sprawdzić/przetestować" po takim remoncie.
A u mnie to standardowy samolot mysliwski, który jest na wyposażeniu sil powietrznych a przy mojej miejscowości gdzie mieszkam jest lotnisko wojskowe i mam okazję oglądać je niemal codziennie w akcji. Natomiast 20km ode mnie są "zaklady" remontowe dla tych maszyn i jak mialem już nie raz okazję zobaczyć "testy" po takich remontach to bylem w szoku co oni czyli piloci z nimi wyrabiają aby je "sprawdzić/przetestować" po takim remoncie.
To Auto z USA jest piekne w USA a nie w Polsce i to skrócone... Juz lepiej by Toyota Hi-Lux wyglądała. A co do F-16 to tak mi w połowie się podobają, wole Migi-29/-21 oraz Mig-25, który u nas nie latały lecz stacjonowały.
tak jest ,W Bagiczu lotnictwo radzieckie miało MIG 23 .w 1990 roku pilot po stwierdzeniu awarii katapultował się a samolot spadł w Danii zabijając 19 latka .Co ciekawe siły Nato nie zestrzeliły go.
W Polsce były plany wyposażenia w MIG 25 po jednej eskadrze wybranego pułku z każdej dywizji .Skończyło się na 40 MIGACH 23 dla 28 plm w Słupsku .potem zakupiono jeszcze partię MIG21BIS
JESLI CHODZI O LOTNICTWO CCCP w POLSCE to jest trochę filmów i na nich pojazdy głowny nasz temat