• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wodnik - czarne, czerwone i brytyjskie

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.966 388 20
Jak dla mnie to niebieski ciekawszy. Jakoś bardziej mi pasuje do amerykańskich z tamtych lat. Czarny bardziej kojarzy mi się z limuzyną dygnitarzy.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pikapy Forda z serii F od lat plasują się w czołówce sprzedaży "osobowych" w USA, więc mocno zorientowane na Stany Neo pokusiło się o jedną z nieruszanych chyba dotychczas generacji.

GEDC4436.JPG
GEDC4437.JPG
GEDC4438.JPG
GEDC4439.JPG
GEDC4440.JPG
GEDC4441.JPG
GEDC4442.JPG
GEDC4443.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.966 388 20
Kapitalny ten model. Po raz kolejny widać, jak Herpa została w tyle ze swoimi pojazdami.

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Rewelacyjny, jakbym widział auto farmera z teksasu w latach osiemdziesiątych. Wykonane super, lakier również.
Kultowy Pick-Up ze stanów, świetnie się prezentuje. Teraz dopiero ujrzałem, że ma tablice z Texasu, więc zgadłem.
Choć jest to oczywiste, że takimi samochodami się tam porusza z dwoma strzelbami i butami kozackimi do kompletu ;)

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
To co powiecie na kolejnego obleśnie dużego amerykańca? A propos słabej jakości amerykańskich samochodów - w topowych modelach Lincolna rzekomo wszystkie śruby musiały być przykręcone z taką dokładnością, aby wszystkie nacięcia były ustawione w tej samej pozycji.

GEDC4513.JPG
GEDC4514.JPG
GEDC4515.JPG
GEDC4516.JPG
GEDC4517.JPG
GEDC4518.JPG

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Jeep Grand Wagoneer wygląda elegancko z tymi drewnianymi wstawkami po bokach, które w latach 70-tych w USA
były wyznacznikiem luksusu i wypasu dla amerykańskich rozpieszczonych tyłków ;) Wykonanie miniaturki bardzo dobre.
Model w tym kolorze, listwami imitującymi panele drewna oraz chromami dookoła robi wrażenie. Oznaczenia oraz wykonanie
kół, a szczególnie opon rewelacyjne. Wnętrze rozjaśnia cały model. Drugi model podoba mi się już mniej niż terenowy Jeep.
Wykonanie również na poziomie Jeepa. Posiada wszystko, jednak brakuje mu tego czegoś, co posiadają niemieccy producenci.
Kolor nadwozia pasuje do tego krążownika, przez co nie wydaje se taki duży jak w rzeczywistości. Czerwone wnętrze i szyba tylna
to oryginalne elementy typowe dla amerykańskich samochodów. Tył z kołem zapasowym i znaczkiem firmowym podnosi rangę modelu.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Amerykańców będzie do obrzydzenia:)
Tutaj Seville w niepokazywanej jeszcze wersji kolorystycznej, trafiającej raczej w gusta szejków, raperów czy Justina Biebera. Udało się uchwycić kilka detali wnętrza tego wyjątkowo nieproporcjonalnego pojazdu.

GEDC4519.JPG
GEDC4520.JPG
GEDC4521.JPG
GEDC4522.JPG
GEDC4523.JPG
GEDC4524.JPG
GEDC4525.JPG
GEDC4526.JPG
GEDC4527.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 9
C