• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wodnik - czarne, czerwone i brytyjskie

Acidez

Aktywny użytkownik
Reakcje
819 0 0
Moim zdaniem Spark robi brzydkie modele. To Audi wygląda jak Schuco, a ceny mają ogromne. :niepewny: A8 z Herpy prezentowane wcześniej jest przepiękne. (y)

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Jak zwykle kolekcja wątkowa typu limuzyny Audi trwa dalej i oby każde prezentacje były rozwinięte tematycznie.
Bardzo ładna ta nowa A8-ka pomimo, że to nie herpa. Oczywiście herpa ma lepiej dopracowaną bryłę nadwozia, ale
ta nie jest taka zła. Dopiero teraz zerknąłem, że światła jakieś takie inne niż zwykłe, a to przecież po małym liftingu.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Moim zdaniem Spark robi brzydkie modele. To Audi wygląda jak Schuco, a ceny mają ogromne.
Kontrowersyjne. Ten model nie udał się akurat "po całości", nie zrobili nawet detali wnętrza - jednak zdarzyło im się robić modele wybitne. Trzeba tylko dobrze wybrać, tu musiałem wziąć całą czwórkę.

"A8 z Herpy prezentowane wcześniej jest przepiękne. (y)
Przepiękne Audi? ;) A7 jest najbliżej ale wciąż jeszcze nie.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Acidez

Aktywny użytkownik
Reakcje
819 0 0
W sumie źle napisałem o tym Sparku, bo to nie Spark mi się nie podoba, ale akurat to Audi im nie wyszło i wygląda jak metalowa zabawka. To oczywiście tylko moje zdanie. ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.971 388 20
Ciekawe te Audiki. Herpa jak chce, to jednak potrafi. Szczegółowość tych modeli jest świetna. Podobają mi się obydwa z przewagą ciemnego.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.971 388 20
Te wersje dla prasy są świetne. Razem w okolicznościowym pudełku to niezły rarytas w kolekcji. (y)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Witam
Toż prawda , że zestawy i modele dla prasy fajne są. Ale w zestawie Audi A8 brakuje mi modelu z 2011 , notabene model zrobiła Herpa i to całkiem niezły.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam
Toż prawda , że zestawy i modele dla prasy fajne są. Ale w zestawie Audi A8 brakuje mi modelu z 2011 , notabene model zrobiła Herpa i to całkiem niezły.
Był w oddzielnym, zresztą też w moich zbiorach. Istotnie, bardziej dopracowany od Sparka.

Ale co to za frajda z dopracowanych modeli? :) Jestem mocno wciągnięty w BUBy, będące moim zdaniem wybitnie kolekcjonerskimi modelami. Bez pretensji do bicia rekordów w dziedzinie szczegółowości wykonania, przedstawiają tylko niebanalne modele, są też:
1) konsekwentnie stylowe, czasem przypominają wręcz stare zabawki
2) produkowane w niewielkich seriach, zwykle około 1000 egz.
3) metalowe = trwałe, kandydaci na hity aukcji za 100 lat (pkt 3)
4) niedocenione przez zakochanych w geometrii modelarzy, więc masowo wyprzedawane.

No jak ich nie pokochać?

GEDC3780.JPG
GEDC3781.JPG
GEDC3782.JPG
GEDC3783.JPG
GEDC3784.JPG
GEDC3786.JPG
GEDC3787.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.971 388 20
Ja tam lubię BUB-y, szczególnie za to, że wydają takie wersje modeli, jakich nikt inny nie wydał. Mam wcale nie małą ich kolekcję z rodziny BMW i jestem bardzo zadowolony. A to, że są metalowe, to wcale nie przeszkadza, bo wykonanie jest na prawdę dobre.
Ten Mercedes też fajny. Jeszcze przydałoby się na nim postawić jakieś osobówki do transportu.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wszystkie są fajne:)
Raczej SLR, a z osobówek co najwyżej Gullwing.
Jakiś czas temu zapoznałem się z Twoją kolekcją, miała pewien wpływ na moje zakupy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 9
C
Samochody osobowe 39