• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wodnik - czarne, czerwone i brytyjskie

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Cadillac naprawdę udany model z całej gamy amerykańców. Podoba mi się kolorystyka nadwozia. Porównując mojego nie limitowanego , to właśnie kolor nadwozia jest jedyną różnicą. Ładniejszy jest limitowany!!

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Cadillac Seville ze względu na swą oryginalność nadwozia oraz bardzo mały nakład prezentowanego modelu jest ciekawą pozycją modelarską.
Lakier i kolorystyka bardzo dobra. Wykonanie detali na poziomie do zaakceptowania przez surowych krytyków modelarskich. Chromy robią swoje
a szczególnie znowu jak to w amerykańcach odjazdowe koła z pomalowanymi rantami białym markerem do ogumienia ;) ;) Pudełko ładne, rewelacja.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pozostajemy w klimacie zza wielkie wody, bo takie Volvo musiało spodobać się mieszkańcom Kalifornii. Zwróćcie uwagę na włosek farby na klapie bagażnika - to nie powinno przejść...
GEDC4535.JPG
GEDC4536.JPG
GEDC4537.JPG
GEDC4538.JPG
GEDC4539.JPG
GEDC4540.JPG
GEDC4541.JPG
GEDC4542.JPG

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Model jak najbardziej udany ze względu na niekonwencjonalność Volvo idącą w kierunku zaoceanicznym ;)
Malowanie dachu w kolorze czarnym wyróżnia ten model od innych limuzyn europejskich. Najbardziej urzekła mnie
przednia szyba dopracowana perfekcyjnie. Widać, że ze srebrną obwódką nie było problemów o damskie chińskie zgrabne
rączki poradziły sobie z tym drobnym szczegółem, nie mówiąc już o wycieraczkach, które są wręcz perfekcyjne. Wewnętrzne
srebrne lusterko też robi wrażenie na pewno na nie jednym oglądającym tu i w realu gdy model stoi na półce. Szkoda tylko, że Neo
nie postarało się z wykończeniem świateł, szczególnie przednim i charakterystyczną dla tej marki atrapą chłodnicy z podłużną tasiemką
firmową. Ja bym się aż tak nie przejmował tym włoskiem farby. Najlepszym też zdarzają się wpadki poprodukcyjne jak np. herpa czy Wiking.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.986 388 20
Model bardzo ciekawy. Widać z tego, że kontrola jakości w NEO jest do bani. Nie dość, że przepuściła ten włosek na klapie to jeszcze nie zauważyła upaćkanych opon srebrną farbą z felg. A to już któryś z kolei model Volvo z tak upaćkanymi oponami.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
No to teraz trochę samochodów na F.

Niestety, mimo pozorów, CX nie jest hatchbackiem, a szkoda. Jakość modelu proporcjonalna do jakości wykonania oryginału, rzekomo właścicielom pierwszych egzemplarzy klamki zostawały w rękach :)

GEDC4543.JPG
GEDC4545.JPG
GEDC4546.JPG
GEDC4547.JPG
GEDC4548.JPG
GEDC4549.JPG
GEDC4550.JPG

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Z jakością wcale nie było tak źle za komuny sąsiad posiadał taki pojazd , kupiła mu rodzina z Francji nówkę sztukę , to był szał , na podwórku , dwie syreny, 3 maluchy i duży fiat i CX jakby z innego świata ;)

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Citroeny tamtych lat to mają w sobie, że niektórzy się nim zachwycają, a inni znowu znienawidzą z zazdrości za ponadczasową sylwetkę ;)
Model przepiękny zarówno w oryginale jak również w prezentowanej miniaturze Neo. Wykonanie super CX'a ze względu na dodatki i karoserię.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.986 388 20
No to teraz trochę samochodów na F.
Próbuję znaleźć, ale jakoś nie mogę i w żaden sposób Citroen nie chce się u mnie zaczść się na F. :podstepny::D:rolleyes:

Model wykonany kapitalnie. To kolejny NEO-wski produkt, który mi się podoba. Pięknie uchwycone proporcje, świetne przetłoczenia blach, listwy, uszczelki w oknach. Oj, chyba przez takie pokazy zacznę poszukiwania tych modeli i dołączanie ich do mojej skromnej kolekcji. :)

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Z jakością wcale nie było tak źle
Szybko poprawili, ale pierwsze egzemplarze były przedmiotem żartów nawet brytyjskich dziennikarzy, a samochody Leylanda też pozostawiały wiele do życzenia. Niemniej jednak auto cudowne. A jak kupię XMa, zajmiesz się nim ? ;)

Próbuję znaleźć, ale jakoś nie mogę i w żaden sposób Citroen nie chce się u mnie zaczść się na F. :podstepny::D:rolleyes:
Fiaty, Fordy i francuskie. CXy zdarzają się jeszcze "prostsze" niż mój, ten dość trudny model udał się przyzwoicie.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
397 37 5
Citroen CX to piękne auto i to był pierwszy samochód moich rodziców który kupili w Norwegii, i mieli w sumie dwa takie choć nie w tym samym czasie.Jeden w kombi a drugi taki jak ten model. Zawsze mi się podobał ten samochód a komfort jazdy niesamowity. To był po prostu statek kosmiczny dla mnie wtedy :D Coś wspaniałego i bardzo miło wspominam ten samochód/samochody.
Model bardzo ładny i wykonany bardzo starannie jak widzę. Oglądam, podziwiam i zazdroszczę. (y)

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Przecudny model Alpine w jednym z historycznych kolorów dla tej marki. Model prezentuje się dość
ciekawie w witrynce. Wykonanie bardzo ładne pięknego francuskiego klasyku. Chromy bardzo ładne.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.986 388 20
Pięknie się prezentuje ten Renault. Kolor idealnie pasuje do tego małego samochodu. Model wykonany bardzo dobrze. Sparkowa dokładność to jest to.(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 9
C
Samochody osobowe 39