• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wodnik - czarne, czerwone i brytyjskie

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Witam
Tez nic nie mam do metalowych modeli i parę z ich produkcji posiadam. Ale ten model jakoś do mnie nie przemawia. Może jakby poprawili te najazdy!!!

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Ja także zakupiłem jeden model firmy BUB :)..robią naprawdę ciekawe auta ale moim zdaniem są trochę przy duże:( ,nie trzymają naszej skali ,a szkoda (y)

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Co za zrzędy, modelarze nie zrozumieją kolekcjonerów. Trzymanie się skali, geometrii... fanaberie :)

Popatrzcie na to. Jeden z najpiękniejszych samochodów na świecie, w wersji Schuco raczej zbytnio nie przypominający samego siebie, w roli, do której zupełnie nie pasuje... Jeszcze bardziej abstrakcyjny był rajdowy 307, też ciągnący przyczepę. Coś niesamowitego :)

GEDC4022.JPG
GEDC4023.JPG
GEDC4025.JPG
GEDC4026.JPG
GEDC4027.JPG
GEDC4028.JPG

Załączniki

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Jaguar MKII w takim kolorze, po prostu klasyka gatunku. Przyczepka kempingowa też niczego sobie jest po prostu elegancka
i pasuje do tego pięknego brytyjskiego samochodu. Wykonanie całkiem przyzwoite. Po napisie widać, że na niemiecki rynek.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.002 388 20
Jaguar bardzo ciekawy i chyba to jedyny producent, który go wykonał. Przynajmniej ja nie widziałem innego w naszej skali. Z przyczepą wygląda trochę dziwnie, ale może i takie też jeździły. Kto tam trafi za angolami. :podstepny:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Jaguar bardzo ciekawy i chyba to jedyny producent, który go wykonał. Przynajmniej ja nie widziałem innego w naszej skali. Z przyczepą wygląda trochę dziwnie, ale może i takie też jeździły. Kto tam trafi za angolami. :podstepny:
Maćku ten model Jaguara jest produkowany również przez Wikinga i moim skromnym zdaniem jest o niebo lepszy.
1zu87_Jaguar_MK_II_rauchsilbermet_Wiking_813_14315_01.JPG

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Model Wikinga w ogólności trzyma geometrię, ale dopiero ostania (niestety czerwona) edycja doczekała się detali (trimy, napis na klapie, malowane lampy). Mk II to chyba najważniejszy dla mnie samochód, dlatego też bardzo brakuje mi wersji premium w naszej skali. Szczęśliwie, mam w 1:18.

Klasyka do bólu, czyli British Racing Green z jasnym wnętrzem:

GEDC4267.JPG
GEDC4268.JPG
GEDC4269.JPG
GEDC4270.JPG
GEDC4272.JPG

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Zdecydowanie ładniejszy od poprzedniego ze względu na legendarną brytyjską zieleń. jasne wnętrze i co
najważniejsze, rewelacyjnie odlana forma karoseria z przeskalowaniem obłości do perfekcji w stosunku do 1:1.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mając przed sobą groźbę wyczerpania tematu przez jarekom, prezentuję Imperiala. Marka wydzielona z Chryslera do rywalizacji z innymi "wielkimi", jak Lincoln czy Cadillac. Jako pierwsi zaczęli oferować opcjonalną klimatyzację.

Tu model z '57 z zawieszeniem Torsion-Aire. Jak podaje Wiki, największe (najszersze) niebędące stretch-limuzyną seryjnie produkowane auto z USA.

GEDC4424.JPG
GEDC4426.JPG
GEDC4427.JPG
GEDC4429.JPG
GEDC4430.JPG
GEDC4431.JPG
GEDC4432.JPG
GEDC4433.JPG
GEDC4434.JPG
GEDC4435.JPG

Ostatnio edytowane:

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Super , super. Na pewno w ręku jeszcze bardziej fajnie wygląda. Akurat się składa , że takowego modelu nie posiadam , więc trzeba go będzie zakupić. Nietuzinkowe przewożenie koła zapasowego. Aż dziw , że przy takich rozmiarach auta projektant nie znalazł innego miejsca na zapasówkę.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.724 109 2
Super model , podoba mi się ilość detali,Jarek co do koła to celowy zabieg stylistyczny , miał nawiązywać do samochodów sportowych z lat 30 XX wieku , gdzie koło lub koła zapasowe były przymocowane w tylnej części nadwozia.

michal80

Znany użytkownik
Reakcje
82 0 0
Bardzo ciekawy i oryginalny samochód z USA, za czasów gdy benzyna była i jest nadal tania jak woda.
Lakier typowy dla tego okresu pastelowy pasuje do tego potężnego krążownika szos. Przednie chromy super.

OP
OP
WodnikOlszynek

WodnikOlszynek

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zostawiam niebieski, ale czarnego też warto było obfocić. W tym kolorze zapewne bardziej podobałby się towarzyszom z ZSRR, którzy też starali się nadążyć za kosmicznym designem epoki rywalizacji o wydostanie się z naszej planety :)
GEDC4415.JPG
GEDC4417.JPG
GEDC4419.JPG
GEDC4420.JPG
GEDC4421.JPG
GEDC4422.JPG
GEDC4423.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 9
C
Samochody osobowe 39