Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Marku nie martw się! wszystko zamieni się w mleko a za ok 4-5 dni będzie krystalicznie przeźroczyste wiem bo kiedyś taki staw wyprułem i było to samo więc cisnąłem w kąt i jakież było moje zdziwienie po kilku dniach była to woda Woodland Scenic dziś to to samo co jednoskładnikowa woda Fallera.
Dziękuję wszystkim za otuchę. Już chciałem na brzegu stawiać beczkowóz wylewający toksyczne odpady, a dookoła stawu rozsypać śmieci i fragmenty rozebranych w dziuplach samochodów. To ostatnie byłoby nawet jak w realu, bo kiedyś natknąłem się na takie "wysypisko" w lesie niedaleko Warszawy. Pomysł z piorącymi dziewuchami też jest niezły
Skoro jest jak mówicie, (a już chciałem wycinać staw jak Ty Maćku) to kamień spadł mi z serca.
W najgorszym wypadku w Istebnej będą stawowe improwizacje.
Rozumiem, że z następną warstwą czekam, aż ta zrobi się klarowna.
Na poważnie, też tak mieliśmy w klubie, ale u nas woda zyskała przezroczystość jak usłyszała co miałem na jej temat do powiedzenia, po tygodniu mleko zniknęło.
Z drugiej strony jak u Marka nie zniknie to będzie miał o naszej fachowości raczej mizerne zdanie.
U mnie przebarwienia utrzymywały się ponad miesiąc (Faller 1-dno składnikowy), nie miałem czasu tym się zająć (zerwać) i dobrze bo się zrobiło krystaliczne ;] tak więc poczekaj
...no cóż, z chemią nigdy nie wiadomo jaki efekt uboczny wyskoczy. Ważne, że koledzy z doświadczenia informują iż to białe coś zniknie za jakiś czas. Co byśmy zrobili bez forum.... ja bym już na miejscu kolegi pewnie z wkurzenia zeskrobał ten staw, a tak jest jeszcze nadzieja.
Hello
Dostałem na Mikołaja takie cudo.
Wiem, mniej więcej, jak to działa, ogólnie.
Mam pytanie: czy ktoś z Was na tym działał?
Możecie coś więcej napisać o tym jak to się zachowuje, jak wygląda, czy są jakieś wskazówki, jak to wylewać mieszać kolory itd.?
Kris, na boga, masz przecież pudło w rękach. Czytaj instrukcję, zalewaj robaka, trzaskaj foty i pisz swoje wrażenia, co to jest warte. My zamieramy w oczekiwaniu
PS: W ferworze walki, nie zapomnij podziękować Mikołajowi