• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Wiertarka modelarska firmy Dremmel....

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.780 12 2
Ja nie mam proxona. Mam Ferma. I sobie chwalę. Wybór należy do Ciebie. Do tego pasują duperele od Proxona i Dremela, a jest tańsze i ma "wężyk".

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
926 79 5
Kamil Kopera napisał(a):
Na makiecie, jeśli tor będzie zarośnięty nawet nie będzie widać żadnych podkładek (foto ponizej)
To jeszcze jedno pytanie Kamil. Masz tak H0e'purne zestawy kołowe, że Ci pociąg pojedzie po takiej odwzorowanej roślinności? ;)

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Zbyszek napisał(a):
że Ci pociąg pojedzie po takiej odwzorowanej roślinności
A dlaczego miałby nie pojechać? Nie mówię tutaj znowu o takim gęstym zachwaszczaniu toru! Zresztą ja z jakimiś tam blaszkami się nie będę bawił bo ktoś tak to sobie widzi. Zrobię tak jak zaplanowałem i tak zostanie. A jeśli komuś chce się bawić w blaszki oraz imitacje śrub na torze H0e to niech tutaj da znać. Zobaczymy ilu jest takich realistów.

D

Dariusz

Gość
Wiertarki Dremela najlepiej sobie sciagniesz z USA. Przesylka Polamerem jest niedroga (gora $20). Interesuje Cie to daj znac a rozeznam ceny (w Walmart jest najtaniej i sa). Najlepiej od razu 2-3 sztuke taniej wujdzie przesylka.

Tomasz Wojczyk

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
5 0 0
Ja natomiast kupowania Dremela w USA nie polecam. Przywiozłem w październiku i mam z nim problemy. Akumulatry nie chcą sie ładowac na "naszym" prądzie. Poza tym oglądałem ostatnio produkty Dremela i porównywałem ceny w Leroy Merlin wychodzi na to że są tańsze jeżeli się uwzględni fakt, że do amerykańskiego trzeba dopłacić do przesyłki i kupić przejściówkę (około 50 złotych, te za 15 zł, bo są i takie nie podejdą).

Pozdrawiam.
Tomek

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Dziękuję Panie Dariuszu za propozycję, ale podzielam zdanie Tomasza Wojczyka i jednak wolę kupić sprzęt w Polsce i spać spokojnie :cool: Patrzyłem po Praktikerach i Castoramach to jest za 600 zł. Proxxon, a Dremel za 300 zł. Szukam jeszcze sprzętu holenderskiej firmy Ferm. Zakupię albo Dremela albo Ferma.

OP
OP
14D40

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Dziękuję Michał :) O ile dobrze pamiętam to w Castoramie jest ten sam sprzęt za 360 zł. :) Dzięki wielkie raz jeszcze.

ktoto37

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Niedawno sie pojawił Dremel Stylus. Bardzo wygodny a na allegro można go kupić za ok. 250PLN. W porównaniu do Dremel 395 dużo wygodniejszy do drobniejszych robót jest od niego jednak minimalnie słabszy i mój egzemplarz ma minimalne wibracje na wrzecionie. Pewnie taka przypadłość egzemparza ale ma gwarancję i sądzę że nie ma czym się martwić.

Badylek

Aktywny użytkownik
Reakcje
101 0 2
W Castoramie można kupić „dremel” razem z elastycznym przewodem już za 128 zł. Jest to produkt marki performance power.
Urządzenie ma następujące cechy:
- regulacja obrotów,
- 40 końcówek w zestawie,
- 2 lata gwarancji,
- 155 W.
Oczywiście produkowane w Chinach, zatem plastik nie jest najwyższych lotów. Według mnie sprawuje się całkiem dobrze, ja osobiście jestem zadowolony. Jedyne, co trzeba zrobić to zakupić markowe końcówki, bo te dołączone do zestawu są kiepskie.

D

Dariusz

Gość
Dzisial dostalem Stylusa. Za nowke na E-bay-u zaplacilem $59.00 z dostawa do domu (mozna i taniej ale trzeba szukac okazji). Sprzet jest dobry. Moj nie ma wibracji. Podoba mi sie tez uchwyt, bardzo poreczny i wygodny. Zadowolony tez jestem z zakresu obrotow od 5000 do 25000.

Załączniki

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Ja mogę Wam śmiało polecić sprzęt Dremel 400 Digital (otrzymałem od żony w prezencie).
Sprzęt dobrze wyposażony i rewelacyjnie się sprawdza w pracach modelarskich.
Sprzęt ma 24 miesiące gwarancji i w komplecie kilka fajnych rzeczy jak np giętki wałek
- ogólnie jest 80 elementów już na wysposażeniu, różnych tarcz do ciecia, przystawek,
kamieni szlifierskich, frezów i wierteł oraz filców do polerki - naprawdę warto zainwestować.
Do zestawu dokupiłem sobie tylko uniwersalną głowice z max rozstawem 3,2 mm i sprzęcik hula.

Załączniki

Trurl

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tor szlakowy na makiecie będzie jak najbardziej na drewnianych podkładach (fotki niżej). Jedynie wajchy wymagają laminatu...

To nie jest zbyt dobre, bo słoje naturalnego drewna nie są w skali...

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Ostbahn napisał(a):
A ja mam taki sprzęcik http://www.allegro.pl/item472617756_mul ... soria.html i też jestem zadowolony :D
Znaczy się jaki, bo na tym linku albo tej lince to tylko można się powiesić, a nie zobaczyć sprzęta szanownego Pana :D
Znaczy się ja widziałem tego FAIRLINE'a, ale nie jestem przekonany do trwałości Pegasuso pochodnych elektronarzędzi, bo mimo wszystko na takim sprzęcie nie powinno się oszczędzać, ale to życie daje przykłady i ludzie się uczą na swoich błędach.
Tytułem wyjasnienia, żeby nie było, że wyśmiewam się z Ciebie, mnie też nie stać na wiele sprzętów, a mimo wszystko sukcesywnie oszczędzam, żeby kupić jeden solidny i porządny sprzęt, bo z doświadczenia wiem, że co tanie, to drogie.

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
maxeus napisał(a):
Ostbahn napisał(a):
A ja mam taki sprzęcik http://www.allegro.pl/item472617756_mul ... soria.html i też jestem zadowolony :D
Znaczy się jaki, bo na tym linku albo tej lince to tylko można się powiesić, a nie zobaczyć sprzęta szanownego Pana :D
Znaczy się ja widziałem tego FAIRLINE'a, ale nie jestem przekonany do trwałości Pegasuso pochodnych elektronarzędzi, bo mimo wszystko na takim sprzęcie nie powinno się oszczędzać, ale to życie daje przykłady i ludzie się uczą na swoich błędach.
Tytułem wyjasnienia, żeby nie było, że wyśmiewam się z Ciebie, mnie też nie stać na wiele sprzętów, a mimo wszystko sukcesywnie oszczędzam, żeby kupić jeden solidny i porządny sprzęt, bo z doświadczenia wiem, że co tanie, to drogie.
Wiadomo że na takim sprzęcie nie powinno się oszczędzać, ale mając ograniczone śrdoki finansowe wolałem resztę jaką bym przeznaczył na Dremela przeznaczyć na coś innego do makiety :) Też nie byłem przekonany co trwałości takiego sprzętu, ale jak na moje potrzeby w zupełności mi wystarcza i to chyba najważniejsze prawda? :)
Pozdrawiam