...dzień dobry znad porannej kofeinki...
Po spacerku wzdłuż toru w końcu dotarłem do celu wycieczki...Finalnie czasu i światła starczyło tylko na stronę lewobrzeżną, ale mam nadzieję, że Kępe Gliniecką zdąże jeszcze odwiedzić zanim ruszy cały ten cyrk... No, ale do rzeczy...
...wjazd na most...
... taki tam zoom na wnętrze konstrukcji...
...widać rezerwę na drugi tor...
...
...
...
Przęsło wjazdowe ( pewnie w fachowej nomenklaturze ma swoją nazwę) wykonane z żelbetu z odciśniętą datą wykonania...
...konstrukcja w całej okazałości...
...widok na przęsło od spodu...
...
...ułożyskowanie mostu...
Chwilę się posiedziało przy herbacie z termosu kontemplujac okoliczności przyrody, ale czas zaczął przyśpieszać, więc kierunek stacja i pociag powrotny który nie poczeka, a następny za godzinę.
Na stacje dotarłem parę ładnych minut przed przyjazdem pociagu, więc chwila na rzucenie okiem po przyległościach...
...rampa czołowa, zapewne z racji lokalizacji i planowanego przeznaczenia linii do wyładunku pojazdów wojskowych w razie "W"???
( nadmienię, że w Sufczynie na linii nr 13 jest plac składowy, gdzie do któregoś roku znajdowały się elementy składowe kolejowego mostu saperskiego, który miał być alternatywą na wypadek zniszczenia stałego mostu na Wiśle...)
...jedyna na peronie wiata ( sam peron ma na oko max 100m)...
...resztka peronu ziemnego?? Te latarnie raczej tu nie stały bez przyczyny...
Wjeżdza mój pociąg... Kombinacja przy "wymianie pasażerów" i odjazd w kierunku Warszawy Gdańskiej...Czas operacyjny 17 minut. Chyba kogoś pokręciło, no ale to tylko moja opinia...
Jeszcze tylko przesiadka na Warszawie Zachodniej i na 20 w domu...
Miłego,...