• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Wesołe przypadki MIKOTA 1

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.562 253 31
jaja se robicie Koledzy, sprawa poważna , ale nie wtrącam się ,
wiem , ze Mikot to detalista i dobrze , widać to ze zdjęć,
wiem także , że Elvis jest drobiazgowy i ostrożny -lata kooperacji
mały pacik....

natomiast przesypki ,firmy kurierskie , to dramat dzisiaj,
w okresie pandemii się mocno rozzuchwaliły, czytaj rozpuściły jak syn badylarza, przerzucając bez mała miliardy paczek miesięcznie ze sklepów wysyłkowych,
to tez nie dziwmy się , że tylko przesyłki z bluzeczką czy bucikami dla larwy z wypchanymi ustami i rzęsami jak mietła co u mnie na podwyrku stoi ,
maja szanse przeżyć , rzucane z auta do auta,
osobiście doradzam, ............. osobisty transport lub powierzony np. znajomemu , który jedzie w danym kierunku.

OP
OP
MIKOT 1

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.559 99 132
Co mam zrobić z dekoderem dźwiękowym do Pm2, który nie ma dźwięków i nie działa prawidłowo?

Proszę o zajęcie stanowiska w sprawie naprawy uszkodzonych modeli.

Oczekuję rekompensaty. Nie jest ważne, czy to Pan zapłaci, czy DHL.
Jak mój ojciec wysyłał paczkę to była określona wartość, zawartość, ubezpieczenie. Wysłał jako przedmiot wartościowy i w razie czego miał podstawę prawną do dochodzenia odszkodowania od firmy przewożącej przesyłkę.

Mam nadzieję, że Pan również w podobny sposób traktuje swoich klientów, do których wysyła paczkę.
Jeżeli będziemy pilnować firm kurierskich i za zniszczenia domagać się odszkodowań to zaczną nas szanować, a nie, że się cieszymy, że w ogóle paczka przyszła.

PS. Ta sama firma potrafiła przewieźć nieuszkodzoną przesyłkę z Niemiec i to w ciągu dwóch dni. Model przyszedł bez szkód. Tylko, że była to przesyłka międzynarodowa i ubezpieczona, a to też odpowiednio kosztuje.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.722 443 99
Co mam zrobić z dekoderem dźwiękowym do Pm2, który nie ma dźwięków i nie działa prawidłowo?

Proszę o zajęcie stanowiska w sprawie naprawy uszkodzonych modeli.

Oczekuję rekompensaty. Nie jest ważne, czy to Pan zapłaci, czy DHL.
Jak mój ojciec wysyłał paczkę to była określona wartość, zawartość, ubezpieczenie. Wysłał jako przedmiot wartościowy i w razie czego miał podstawę prawną do dochodzenia odszkodowania od firmy przewożącej przesyłkę.

Mam nadzieję, że Pan również w podobny sposób traktuje swoich klientów, do których wysyła paczkę.
Jeżeli będziemy pilnować firm kurierskich i za zniszczenia domagać się odszkodowań to zaczną nas szanować, a nie, że się cieszymy, że w ogóle paczka przyszła.

PS. Ta sama firma potrafiła przewieźć nieuszkodzoną przesyłkę z Niemiec i to w ciągu dwóch dni. Model przyszedł bez szkód. Tylko, że była to przesyłka międzynarodowa i ubezpieczona, a to też odpowiednio kosztuje.
Akurat kolegi Elvis'a nie posądzał bym o złą wolę, więc czy nie można tego załatwić na PRV? A co do firm kurierskich, to osobiście widziałem jak taka jedna firma przepakowuje paczki z busa do busa.... psycho-kurierzy rzucali nimi jak piłkami. Biorąc przesyłkę nawet w formie "ostrożnie" nie można do końca być pewnym na kogo trafisz w tych busach...

OP
OP
MIKOT 1

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.559 99 132
Akurat kolegi Elvis'a nie posądzał bym o złą wolę, więc czy nie można tego załatwić na PRV?
Chcę, żeby wszyscy widzieli finał sprawy. Modele nie kosztowały 10 złotych. Nie jestem dzieckiem gorszego boga. Walczę o swoje. Modele są zepsute, dekoder też niesprawny. Za usługę zapłaciłem dużo pieniędzy. Nawet moja MAMUSIA, która nie jest modelarzem, też się wściekła. Tu nie ma co sądzić, ja stwierdzam fakt. Uszkodzenia detali na kotle i na pomostach na pewno nie powstały w trakcie transportu, tylko są skutkiem złego montażu. Element z pompy wodnej wyparował w cudowny sposób z zamkniętego pudełka?
A co do firm kurierskich, to osobiście widziałem jak taka jedna firma przepakowuje paczki z busa do busa.... psycho-kurierzy rzucali nimi jak piłkami. Biorąc przesyłkę nawet w formie "ostrożnie" nie można do końca być pewnym na kogo trafisz w tych busach...
Patrz wpis wyżej, jeżeli nie będziemy się domagać odszkodowań, to tak będziemy traktowani. Niech się firmy kurierskie zajmą transportem kamieni, tego chociaż nie zepsują.

Andrzej B

Aktywny użytkownik
Reakcje
331 34 16
Aby było jasne, nie bronię żadnej ze stron tylko zadam pytanie: skoro Elvis wyjaśnił, że model przyszedł do niego w takim stanie, to może uszkodzenia powstały w drodze MIKOT 1 >>> Elvis. Czemu kolego MIKOT 1 od razu z góry założyłeś, że to Elvis ma teraz "boksować" się z firmą kurierską. Skoro twierdzisz, że należy się szanować i walczyć o swoje to może należało by najpierw szanować i dać wiarę tłumaczeniom Elvis a następnie Ty lub Twój tata jako nadawca przesyłki czyli zleceniodawca na usługę kurierską spróbuj wyjaśnić/zareklamować tą okoliczność najpierw :niepewny:

OP
OP
MIKOT 1

MIKOT 1

Znany użytkownik
Reakcje
4.559 99 132
skoro @Elvis wyjaśnił, że model przyszedł do niego w takim stanie, to może uszkodzenia powstały w drodze @MIKOT 1 >>> @Elvis.
To czemu w takim wypadku nie powiedział mi tego przez telefon, ani nie wysłał mi zdjęć? Skoro Elvis odebrał wraki, to czemu mnie o tym nie poinformował? Wtedy nie topiłbym następnych setek złotych w operację na wrakach.
Czemu tak bronicie Elvisa? To ja straciłem kupę pieniędzy i nerwy.
Czemu kolego @MIKOT 1 od razu z góry założyłeś, że to @Elvis ma teraz "boksować" się z firmą kurierską. Skoro twierdzisz, że należy się szanować i walczyć o swoje to może należało by najpierw szanować i dać wiarę tłumaczeniom @Elvis a następnie Ty lub Twój tata jako nadawca przesyłki czyli zleceniodawca na usługę kurierską spróbuj wyjaśnić/zareklamować tą okoliczność najpierw
Paczka i pudełka z modelami są zewnętrznie w nienagannym stanie.
WP_20210603_14_03_23_Rich.jpg

Ciekawe że niby w podróży schodzi farba i powstają zabrudzenia,a poczta kradnie podzespoły...
Odciski palców i nieprawidłowy montaż też się same w paczce robią? Dekoder też się zepsuł w transporcie?

Ostatnio edytowane:

Andrzej B

Aktywny użytkownik
Reakcje
331 34 16
1) Jak wyobrażasz sobie weryfikację stanu każdego modelu który trafia do Elvis?
2) Stan zewnętrzny paczki nie wyklucza uszkodzeń wynikłych złym zabezpieczeniem zawartości w środku.
3) O ile dobrze kojarzę nigdy na forum lub gdziekolwiek nie było podobnej skargi na Elvis co oczywiście nie przesądza o tej konkretnej sytuacji ale troszkę podejrzane jest aby Elvis tak zdewastował dwa modele od jednego klienta :niepewny:

Ciekawe że niby w podróży schodzi farba i powstają zabrudzenia,a poczta kradnie podzespoły...
Widzę, że już zdalnie wszystko ustaliłeś i bezapelacyjnie wydałeś wyrok. Podkreślam, nie staję po żadnej stronie ale ludzie potrafią róże sytuacje prowokować i zaklinać rzeczywistość. Najpierw twarde dowody a później wyrok ;)

darekgd

Ostrzeżony
Reakcje
212 87 35
1) Jak wyobrażasz sobie weryfikację stanu każdego modelu który trafia do Elvis?
2) Stan zewnętrzny paczki nie wyklucza uszkodzeń wynikłych złym zabezpieczeniem zawartości w środku.
3) O ile dobrze kojarzę nigdy na forum lub gdziekolwiek nie było podobnej skargi na Elvis co oczywiście nie przesądza o tej konkretnej sytuacji ale troszkę podejrzane jest aby Elvis tak zdewastował dwa modele od jednego klienta :niepewny:

Widzę, że już zdalnie wszystko ustaliłeś i bezapelacyjnie wydałeś wyrok. Podkreślam, nie staję po żadnej stronie ale ludzie potrafią róże sytuacje prowokować i zaklinać rzeczywistość. Najpierw twarde dowody a później wyrok ;)
To forum jest dziwne, koledze kolega zniszczył model a wina jest poczty,marsjan, a kopernik tez byla kobietą według Was, zamiast przyznać się do winy, zrekonpensować stratę, wszyscy nabierają wody w usta i zawsze bronią winnego, jesteście adwokatami diabła że tak bronicie sprawcę???

Andrzej B

Aktywny użytkownik
Reakcje
331 34 16
To forum jest dziwne, koledze kolega zniszczył model a wina jest poczty,marsjan, a kopernik tez byla kobietą według Was, zamiast przyznać się do winy, zrekonpensować stratę, wszyscy nabierają wody w usta i zawsze bronią winnego, jesteście adwokatami diabła że tak bronicie sprawcę???
To właśnie ja mam twarde dowody w postaci zdjęć modeli przed wysłaniem i po odebraniu od Elvisa.
To ja mam stratę materialną i finansową.
Niestety, dożyliśmy takich czasów, że za usługę powinno się płacić po jej zweryfikowaniu, a nie z góry.
Z takim podejściem życzę powodzenia i jak najszybszego wyjaśnienia sytuacji.

Dariusz71

Aktywny użytkownik
Reakcje
961 2 0
Czytam i już mi czytać nie chcę.
Postaram się napisać najkrócej jak potrafię.
Żeby domagać się odszkodowań, najpierw trzeba przeczytać regulamin. Przeczytać żeby wiedzieć jak prawidłowo postępować w takim przypadku. Oczywiście mowię o regulaminach przewozowych firm kurierskich.