Ale mi posłodziliście
Prawda jest taka, że sam nie wierzyłem, czy uda się zrobić ruchome siłowniki. Pomyślałem, że spróbuję z jednym i zobaczę jak to pójdzie. Pierwszy zrobiłem od zgarniacza. Zadziałał, to następne też się udały. Żywica nie jest zła do takich zabiegów. Jest twardsza od plastik dlatego lepiej się skrawa. Ok, ma wyższą kruchość, ale przy odrobinie delikatności daje dużo możliwości. Na fotkach widać, że dorobiłem dwa (białe) tłoczyska. Oryginalne były odrobinę za krótkie i wypadały w pozycji transportowej. Dorobiłem też jeden cylinder, bo oryginalny z racji tego, że był krzywy źle poprowadził mi wiertło, które wyszło bokiem. No i wierciłem tylko ręcznie, bez wiertarki, czasami samym wiertłem w palcach, bez oprawki.
Podczas malowania będę musiał trochę zamaskować tłoki, żeby nie dostały zbyt dużej grubości farby, chociaż uwzględniłem to podczas dobierania średnic.
Koparka ma już wydrążone zagłębienie na gniazdo pod spodem, dzięki niemu będzie można ją "wetknąć" za pomocą łącznika w gniazdko zainstalowane w module, w którym pokazałem kilka stron wcześniej Fiata 125p milicję.
Kit na Białoruśkę jakiś czas temu był normalnie w ofercie Icara. Nie wiem jak teraz sytuacja wygląda. Kit na Skodę kupiłem kilka lat temu w Pradze.