• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Brodagaz

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.498 109 2
Marcin, jak czytam i widzę Twoją rezygnację w temacie tych modeli to ogarnia mnie załamka bo ja mam tych pudełek do zrobienia kilkadziesiąt :(
Heniu , cierpliwości życzę , co do tych cholernych szybek to niestety walczyłem walczyłem i nic nie siadły , zobaczymy w następnych modelach , może będzie lepiej dopasowane, maluje teraz Fiaty 125 i musiałem sprawdziłem na szczęście przed malowaniem że za cholerę podwozie do nadwozia nie pasuje i miałem szlifowania średnio po 30minut na każdego i tak ze wszystkimi modelami , a co ciekawe Syreny się poskładały bez szlifowania.

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Niestety to prawda, że spasowanie jest słabe i modele wymagają poświęcenia sporo czasu i mnóstwo cierpliwości. Co do wytłoczek szyb to niestety ich kształt sugeruje, że wystarczy je tylko włożyć i wskoczą na swoje miejsce. A, tak się niestety nie dzieje. Wytłoczki trzeba ciąć na kilka części, a czasem nawet na pojedyncze szyby:mad: Ale tak na pocieszenie to z dwojga złego wolę to niż np. takie gó..no z MM Brno, które doprowadza mnie do szewskiej pasji. Nie dość, że nadlewek wagowo jest więcej niż części samego modelu. To oszklenia jest „0”, elementy uszkodzone, a o spasowaniu lepiej nie mówić. Bo pierwszy raz spotkałem się z czymś takim jak np. Na zderzaku są wypustki stabilizujące, a na kabinie zamiast otworków jest w tym miejscu 6 mm grubości nadlewka:(
Ale, cieszmy się tym, że wręcz lawinowo przybywa bardzo dobrej jakości wydruków z, którymi praca jest przyjemnością i tego się trzymajmy. Pozdrawiam optymistycznie i do roboty:p
98F73608-3BD1-444F-9D0B-4E907D96E8FD.png

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.498 109 2
Dzisiaj taki składak ze złomu, kabina Albedo, podwozie ze złomu, dodatki typu obrysówki, chlapacze, skrzynka na narzędzia, błotniki tył to oszlifowane , odchudzone i wycięte błotniki Herpy, blaszka ryflowana na ramę, stojak do przewodów, przewody, koła trilexy z Herpy, Kabina otwarte drzwi, dorobiona brakująca część podłogi, fotel kierowcy został przesunięty i dostał pneumatykę , nowa kierownica i kolumna , standardowe dodatki, gazetki i kubek, tapicerka na czerwono, w otwartych drzwiach dodana tapicerka z kieszonką ,na dach wyświetlacz z kalką i koguty na podstawkach. Mam nadzieję że się podoba ;)
IMG_4860a.jpg
IMG_5180a.jpg
IMG_5183a.jpg
IMG_5184a.jpg
IMG_5181a.jpg
IMG_5196a.jpg
IMG_5198a.jpg
IMG_5201a.jpg
IMG_5187a.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.140 387 20
No powiem Ci, że model zrobiłeś "kozacki". Rewelacyjnie wygląda. Jestem pod wrażeniem. Najbardziej chyba pasuje mu ta żółta naczepa (czy to od jakiegoś Saurera z Roskopfa?), tylko przydałoby się ją ciutkę zwaloryzować. Piękny zestaw.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33