Po czym wnosisz?
To nie jest w zasadzie wątek o wagonie Aln 772 w Libii, który zapewne nawet faktycznie nie był wagonem Aln 772, tylko nazywał się zupełnie inaczej, a tylko chciałem sprostować przez Ciebie podane informacje, jakoby przedstawiony na zdjęciu przez Ciebie wklejonym wagon był wagonem typu jaki napisałeś. Na poszukiwania poświęciłem wiele czasu i to co ustaliłem to napisałem wyżej. Dalej szukać mi się nie chce, a fotek kolejnych wstawiać też nie zamierzam, bo jak na wstępie wspomniałem, nie jest to wątek o tym jednym wagonie.
Powtórzę zatem. Moim zdaniem wagony w Libii nie były wagonami Aln 772 tylko innego typu, ale na pewno produkcji włoskiej, stąd ich przezwisko oraz stąd może pochodzić błędne przypisanie tego typu do powyższego wagonu. Na jednej stronie spotkałem się co prawda z jakimś oznaczeniem typu, ale go tu nie wklejałem celowo, bo nie wiem czy to jest oznaczenie i czy faktycznie tym razem prawidłowe, więc nie ma co pisać jak się nie ma pewności, a ktoś i tę może błędną informację mógłby dalej "rozsiewać". W taki sposób tworzą się głupoty w internecie. Nie chcę dać temu początek.