Widać po zdjęciu, że wagon ROCO, z tym z reala ma tylko te same numery.
Mała manufaktura DarekW, wypuściła wagony najbliższe rzeczywistym.
Mała manufaktura DarekW, wypuściła wagony najbliższe rzeczywistym.
Szczerze mówiąc dyskusja jest na tyle nieprecyzyjna, że trochę się pogubiłem.... Czy chodzi o model ROCO wagonu Hbbillns, czy może o Gbs-x ?
Bo jeśli chodzi o model wagonu Hbbillns, to model tego wagonu ROCO opracowany został na podstawie zdjęć, więc nie bardzo rozumiem tekst, że "mała manufaktura DarekW, wypuściła wagony najbliższe rzeczywistym"...
Póki co nie wiadomo, które modele tych wagonów (czyli w końcu których ?!) są "najbliższe rzeczywistym", bo być może modele obu firm są zgodne ze stanem rzeczywistym (?), więc... nie ryzykowałbym tak daleko idących stwierdzeń.
Czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia modeli tych wagonów z "małej manufaktury DarekW" ?
Jak dotąd spotkałem się z modelami polskich wagonów tego typu w wykonaniu firmy EKA-Model i były to bez wątpienia modele odpowiadające rzeczywistym wagonom PKP Cargo.
A tak na marginesie, co oznacza w tym przypadku określenie " mała manufaktura" ? Wiem co to jest manufaktura, ale nie słyszałem o firmie "DarekW". Może przymiotnik "mała" rzuca pewne światło na ten problem .
Ostatnio edytowane: