@melonowy semafor w trakcie prac potrzeba odpowiedni rezystor kupić , by zasilanie było z mojego zasilacza 16 V . Napisałem do ciebie ,ponieważ ciekawe jest sterowanie światłami . Klawiatura ma funkcję bardzo ciekawą podniesienie przycisków do góry powoduje na semaforze S 3, zapalanie poszczególnych świateł w sposób ciągły, pomarańczowe, czerwone , zielone. Opuszczenie przycisków powoduje wciskanie je punktowe co powoduje mignięcie światła na semaforze ręcznie, możemy pulsujące światło uzyskać. Światła działają wspólnie oraz pojedynczo przy obu sposobach zapalania . Wszystko realizuję klawiatura ,dalej tylko kable semafor z rezystorem ,brak elektroniki . W każdym razie realizacja takiego rozwiązania z semaforem S 3 gotowego do podłączenia zasilania w cenie 100 zł z jednym semaforem jest atrakcyjna , pozbywamy się elektroniki wielu skomplikowanych połączeń dodatkowych płytek i kabli. To pokazuje ,że można wykonać to w sposób dużo lepszy ,od oferowanych semaforów płytek w sklepach oraz tańszy. Przy okazji dzisiaj będzie jedna paczka dla mnie , przejazdy kolejowe będę montował.