Taką ścianę jak pokazałeś na zdjęciu to wykonasz tylko metodą jaką zaproponował kolega Adam. Z listewkami tych delikatnych nacięć nie uda Ci się odtworzyć. Ja starałem się wykonać proste ściany ponieważ napisy które wykonywałem po sklejeniu całości skrzyni, a pokazane na ostatnim zdjęciu wykonywałem poprzez naniesienie tych liter i cyfr z kalki na której były naniesione metodą retrasetu, jakby to teraz napisać, przykładałem kalkę z literą lub cyfrą do ściany skrzyni i grubym ołówkiem wcierałem daną literę lub cyfrę z kalki na swoje miejsce. Na napisie CEGIELSKI jeszcze teraz widać delikatną linię wykonaną ołówkiem w dolnej części tak aby napis wyszedł w lini prostej. Następnie po wykonaniu całości napisów malowałem skrzynię lakierem bezbarwnym matowym, po wyschnięciu skrzynia była gotowa do użytku. Zauważ również na szpary które są na bokach niektórych moich skrzyń, nie pamiętam już teraz czy to było wykonane celowo, czy też listewki po wyschnięciu zrobiły efekt takich przerw, powiedzmy wentylacyjnych. Te skrzynie wykonywałem około 2000 roku, a może nawet wcześniej. Jednocześnie napiszę, że widziałem takie skrzynie w rzeczywistości przychodzące do naszego zakładu z zagranicy, tak się wtedy mówiło, które to skrzynie były wykonane z heblowanych desek, ściany tych skrzyń były gładkie, chętnych osób na takie opakowanie było bardzo dużo.