• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Wąskotorowe klimaty

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.819 444 99
Filmik z przed kilku dni..... stoi "bidulka" chyba z Nasielskiej KD na jakimś placu węglowym i czeka.... no właśnie.... ciekawe czy na lepsze czasy, czy na złom...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 135 15
Nie wiem, czy tutaj pojawiło się te zdjęcie, ale zaciekawiła mnie ostatnio Cegielnia Bysewo k. Gdańska. Lewobrzeżna część Gdańskiej KD została rozebrana już w 1974 roku, można pomyśleć, że to koniec historii wąskotorowych kolejek w Gdańsku. Okazuje się jednak, że pracowała tam jeszcze cegielnia, właśnie ta o której napisałem na początku wpisu.
88FAD1FF-452E-47D2-AC25-4EAB1EF847F1.png

Zdjęcie pochodzi z artykułu: https://raportkolejowy.pl/ostatnia-gdanska-waskotorowka-zdjecia/

Czy ktoś posiada więcej informacji na temat tej kolejki?

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 135 15
Dzisiaj pewne wąskotorowe maleństwo, będące modelarską "mriją". Coś, co bardzo chciałbym zobaczyć w swojej niewielkiej kolekcji w wielkości H0e :)
Drezyna DOc119 należąca do WTCE Gniezno, Gniezno Wąskotorowe, 1975 rok
Autor: Gunnar W. Christensen
75-2-17_Trolje Doc 119 i Gniezno Wask.  01.07.1975.jpg

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.227 3 1
Ciekawe co to za wagon po lewej. Pewnie jakiś ratunkowy. Na drugim zdjęciu widać go trochę (ale tylko trochę) więcej.

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 135 15
Potraktujmy to jako zagadkę, osobiście chciałbym się z czystej ciekawości dowiedzieć, co to za wagon.
Niżej wspomniane drugie zdjęcie, autor ten sam :)
3217-3-14_Trolje PKP Doc 119 i Gniezno 01.07.1975.jpg

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.227 3 1
Ten zbiór jest niesamowity.
Ciekawostki:
Na zdjęciach z Witaszyc są wszystkie trzy MBxc1
Wagon 6328-4 ma ślady po opisie w dwóch miejscach. Ciekawe czy to jakiś lokalny folklor czy np. deski z odzysku.