Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Filmik z przed kilku dni..... stoi "bidulka" chyba z Nasielskiej KD na jakimś placu węglowym i czeka.... no właśnie.... ciekawe czy na lepsze czasy, czy na złom...
Nasz własny Doug Blaine miał okazję obsługiwać ten zabytkowy parowóz (...)
Szybkie giogle pokazuje, że tenże p. Doug jest jakąś szychą w Brachmanie, zdaje się, ze od marketingu?
Filmik z przed kilku dni..... stoi "bidulka" chyba z Nasielskiej KD na jakimś placu węglowym i czeka.... no właśnie.... ciekawe czy na lepsze czasy, czy na złom...
To nie jest czasem ta maszyna która jakis czas temu została wyposażona przez St. Muz. Sochaczew dla miasta ?Pułtusk? w celu renowacji i wyeksponowania jako pomnik?
To nie jest czasem ta maszyna która jakis czas temu została wyposażona przez St. Muz. Sochaczew dla miasta ?Pułtusk? w celu renowacji i wyeksponowania jako pomnik?
Nie wiem, czy tutaj pojawiło się te zdjęcie, ale zaciekawiła mnie ostatnio Cegielnia Bysewo k. Gdańska. Lewobrzeżna część Gdańskiej KD została rozebrana już w 1974 roku, można pomyśleć, że to koniec historii wąskotorowych kolejek w Gdańsku. Okazuje się jednak, że pracowała tam jeszcze cegielnia, właśnie ta o której napisałem na początku wpisu.
Dzisiaj pewne wąskotorowe maleństwo, będące modelarską "mriją". Coś, co bardzo chciałbym zobaczyć w swojej niewielkiej kolekcji w wielkości H0e
Drezyna DOc119 należąca do WTCE Gniezno, Gniezno Wąskotorowe, 1975 rok
Autor: Gunnar W. Christensen
Ten zbiór jest niesamowity.
Ciekawostki:
Na zdjęciach z Witaszyc są wszystkie trzy MBxc1
Wagon 6328-4 ma ślady po opisie w dwóch miejscach. Ciekawe czy to jakiś lokalny folklor czy np. deski z odzysku.