• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza VI Trybunały Modelarstwa Kolejowego 24-25 czerwca 2023

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.478 28 1
OK. Rozumiem. Dziwi mnie to tylko, że jak ja wrzucam materiał na YT zawsze w jakości 720p. to od razu jest w tej jakości dostępny.
Fakt, że są to krótkie treści i może dlatego są szybko przetwarzane. Jak dłuższy materiał jest, tak jak u Ciebie, to może rzeczywiście system potrzebuje trochę czasu, aby go przetworzyć i udostępnić w wyższych jakościach.
A w jakiej Ty wstawiłeś?

Ostatnio edytowane:

WLp85

Użytkownik
Reakcje
309 0 0
Wszystkie moje filmy czy to z kamery czy z telefonu od kilku lat publikuję w FullHD (czyli 1080p). Widocznie YT potrzebował więcej czasu niż powinien na jego przetworzenie do HD (wcześniej pokazywał, że przed 18 będzie przetworzony i dla tego jako publiczny ustawiłem go o 18:00).
Teraz z tego co widzę na telefonie jest w pełnej rozdzielczości.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.505 342 18
Ciekawe punkty chwały i (konstruktywnej!) krytyki tu czytałem. Dziękuję za to. Pomoże to impreze jeszcze urozmajcić. Mówiąc o makiecie modułowej, można dodac, jak nie na hali (bo tam zawsze będą u mnie miały priorytet „telewizorki” i mniejsze makiety) to albo w korytażu przed halą zaraz przy wejściu lub w auli piętro wyżej. Ale aby to zrealizować potrzebna by była osoba, która by koordynowała uklad makiety modułowej i komunikacie z różnymi klubami. 2024 na VII Trybunały będzie jubileusz 10 letni, więc będzie się działo. Można by jak najbardziej dodać makiete modułową, aby rozmajcić oferte dla widzów. Jeżeli ktoś jest chętny przejąć role koorynatora makiety modułowej to niech się do nas zgłosi. Ja już niestety nie wyrobie czasowo to jeszcze ogarnąć, ale nie chce wykluczyć wam możliwości takiej makiety, jeżeli ją chcecie na Trybunałach.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.900 141 0
Robert, odnoszę dziwne wrażenie, że przez kilka ostatniich (ale nie ostatnie) Trybunały ZAWSZE była przynajmniej jedna makieta modułowa. No chyba, że liczysz na takie dłuższe niż 20 metrów :)

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.478 28 1
@WLp85 Obejżałem Twój film. Super. (y) Świetnie kadrujesz i prowadzisz filmowane obiekty. (y) Znając scenograficzną "nieprzyjazność" otoczenia na takich imprezach i dynamikę wydarzeń na makietach, to masz doskonałe wyczucie sytuacji i reakcję na zaistniałe "okolicznści przyrody".;)
Tylko mój stary rzęch, na którym teraz korzystam z forum i YT ma już lekkie problemy z 50 klatkami/s.
Mała prośba następnym razem o 30 klatek/s. Też będzie płynnie, ale dla starych kompów bardziej strawne.:)

Reakcje
226 0 0
Dziękuję organizatorom w imieniu Wąskotorowej Kolei Polowej za przygotowanie imprezy, możliwość prezentacji naszej kolejki oraz za zapewnione dobre warunki. Zrobiliście dobrą robotę. Miło było znów u Was zagościć i podziwiać pracę innych. Pozdrawiamy.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.560 443 99
W najbliższą niedzielę ukaże się materiał PMM H0 z tej imprezy:

+ po materiale spotkanie na żywo. Będzie można się wypowiedzieć, kto tam ma ochotę.
Pozdrawiam.