• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja UniQ

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Dziś kolejny Model który uważam za ukończony. Model w sumie posiada swój odpowiednik 1:1 choć to składak (ciągnik-Herpa, naczepa-AWM, + moje kalki , dodatki, detale itd.) Z tego co się orientuję to firma mieści się w Stuttgart-dzie w Niemczech.

3. Volvo FH13 "ERKA"Internationale Spedition
2.jpg
3.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
10.jpg
13.jpg
16.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania! ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.247 387 20
Pięknie wyszedł Ci ten model. Pełen szacun za dodatki. Robią tu niesamowitą robotę. Miniaturka wygląda jak realna ciężarówka. Gratuluję pomysłu i wykonania. (y)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Super wygląda z tą wielością dodatkowych detali dołożonych przez Ciebie. Widać jak wiele pracy i czasu musiałeś na to poświęcić.Takie prezentacje mi się b. podobają.(y)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
No i to jest to co u Ciebie lubię. Dbałość o każdy detal, linka celna, drabina, tablice, skrzynki. No jest dopieszczony na maksa! :) Oby tak dalej i czekam na więcej :)

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Fajnie dopieszczony model. Jedynie mały minus za grilla raz, że trochę poobdzierany, a dwa znaczek L kiepsko wygląda tak naklejony.:)
No niestety Maćku, grill podczas prac nad modelem gdy był kilka raz wczepiany i wyczepiany niestety to troszkę się zdarł, a drugiego nie miałem żeby wstawić. A co do "L" (oczywiście to kalka) to grill ma wgłębienia, a akurat najbardziej mi się podobało w tym miejscu gdyż najczęściej tak mają w 1:1 zamontowane ;)

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
No niestety Maćku, grill podczas prac nad modelem gdy był kilka raz wczepiany i wyczepiany niestety to troszkę się zdarł, a drugiego nie miałem żeby wstawić. A co do "L" (oczywiście to kalka) to grill ma wgłębienia, a akurat najbardziej mi się podobało w tym miejscu gdyż najczęściej tak mają w 1:1 zamontowane ;)
No z grillami to jest trochę problem jeśli chodzi o napisy czy takie ozdobne elementy lekko dotkniesz i już potrafi się ścierać dla tego staram się zawsze grill zostawiać na sam koniec. A co do L to jest sposób. Ja podkładam pod spód cienką blaszkę, maluję ją na czarno żeby nie rzucała się w oczy i na to nakładam kalkę. Zrobiłem tak właśnie m.in przy Volvo z BFC.

Sorki że czepiłem się tego grilla ale model jest naprawdę super dopieszczony i dla tego rzuciło mi się to w oczy.:)

Martino

Znany użytkownik
Reakcje
490 8 0
Gratuluję wykonania. Ilość detali i wykonanie pokazuje Twoje umiejętności dzięki którym pięknie wygląda miniaturka. Takie modele z przyjemnością się ogląda.

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
No z grillami to jest trochę problem jeśli chodzi o napisy czy takie ozdobne elementy lekko dotkniesz i już potrafi się ścierać dla tego staram się zawsze grill zostawiać na sam koniec. A co do L to jest sposób. Ja podkładam pod spód cienką blaszkę, maluję ją na czarno żeby nie rzucała się w oczy i na to nakładam kalkę. Zrobiłem tak właśnie m.in przy Volvo z BFC.

Sorki że czepiłem się tego grilla ale model jest naprawdę super dopieszczony i dla tego rzuciło mi się to w oczy.:)
Ale luzik ja szanuje każde pochwały a jeszcze bardziej krytykę i dobre rady ;) Mówisz Maćku blaszkę, ale z czego taką cienką i taką okrągłą dobrać? lub czym ją wyciąć, mini nożyczkami? :D