• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

UMF - modele taboru kolei piaskowych

Kupiłbym...

• 15W PMP-PW

Votes: 7 36,8%
  • 401V PMP-PW

Votes: 6 31,6%
  • 401V CTL

Votes: 2 10,5%
  • 401V PMT

Votes: 2 10,5%
  • 401V DB

Votes: 1 5,3%
  • 401V Kotlarnia

Votes: 1 5,3%

• Ogółem głosujących
    19
  • Ankieta zamknięta .

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.914 10 1
ZGODNIE Z ZAPOWIEDZIAMI I NA PROŚBĘ KOLEGÓW ZACZYNAMY ZAPISY NA DRUGĄ SERIĘ 15W.

TAK JAK WCZEŚNIEJ SĄ DOSTĘPNE DWA MALOWANIA TJ PMP-PW I KWK-POKÓJ.

CHĘTNYCH ZAPRASZAM NA PW LUB TUTAJ. WYSTARCZY, ŻE ZOSTAWICIE WPIS W TEMACIE A JA ODEZWĘ SIĘ NA PW.

Cena zestawu do montażu to 180zl.

Zestaw składa się z:
- żywiczne pudło wagonu
- żywiczny środek ramy
- mosiężne boki ramy
- mosiężny KKS
- fototrawione zamknięcie KKS
- sprężynka KKS
- mosiężne rolki
- mosiężne zderzaki
- kalkomania (PMP-PW lub KWK-Pokój).

mateusz1234

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.984 0 0
Chyba jeszcze nie było, więc ja się pochwalę.

15W.jpg

Kit jest bardzo łatwy w złożeniu, ma obszerną instrukcję, a żywica jest plastyczna i bardzo trudno cokolwiek uszkodzić.
Elementy są bardzo dobrej jakości i zostały zaprojektowane w sposób przemyślany. Kanały wlewowe znajdują się w miejscach niewidocznych, w związku z czym obróbka sprowadza się właściwie jedynie do ostoi (aby zapewnić pewne przyleganie maskownic), ew. spodu pudła oraz dopasowania elementów mosiężnych.
W moim przypadku model skleiłem "prosto z pudełka", bez żadnych modyfikacji (wymieniłem jedynie tarcze podzderzakowe, jako że w moim
zestawie dwie z nich były lekko zdeformowane na końcach i prościej było je wymienić, niż poprawiać).
Podczas składania nie wykonywałem żadnych zdjęć, gdyż prac było naprawdę niewiele, a dokumentacja zdjęciowa jest w pliku wstawionym
przez @Ranger oraz wcześniej w tym wątku.

Polecam ten zestaw wszystkim, którzy noszą się z zamiarem zbudowania czegoś własnego, ale dotychczas bali się zestawów o większym stopniu komplikacji, z duża ilością delikatnych elementów, bądź wymagających lutowania.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.914 10 1
Ogólnie osiągnęliśmy minimum produkcyjne to 30 kompletów.
Jeśli natomiast ktoś chce jeszcze zamówić zestawy to po prostu wyprodukujemy podwójną serię tak jak za pierwszym razem.

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
2.914 10 1
W końcu znalazł się czas na zrobienie fotek gotowego wagonu.

Od razu po fotkach ten wagon szuka nowego właściciela :) Potencjalnego nowego właściciela zapraszam na PW.

Załączniki