TERAZ OBIECANE WYJAŚNIENIA ODNOŚNIE MODELU, KTÓRY POKAZAŁ FENIX.
(...)
Janusz zastosował koła, wiązary, rozrząd pary itd z modelu BR44 Roco w wersji ze skręcanymi na śrubki wiązarami. Wiązarami, które jak zauważyli niektórzy nie lubią trzymać linii. Wynika to tylko i wyłącznie z konstrukcji samych wiązarów a nie z błędu montażowego jak sugerował kolega Garou.
(...)
Janusz zastosował koła, wiązary, rozrząd pary itd z modelu BR44 Roco w wersji ze skręcanymi na śrubki wiązarami. Wiązarami, które jak zauważyli niektórzy nie lubią trzymać linii. Wynika to tylko i wyłącznie z konstrukcji samych wiązarów a nie z błędu montażowego jak sugerował kolega Garou.
Janusz popełnił też jeden poważny błąd. Wpuścił parowóz z tymi wiązarami na bardzo ciasny łuk, co od razu zostało mu wytknięte. "Model jest zły i poczekam na Piko" pisał kolega z forum.
Janusz wykonał gigantyczną pracę, wykonując pełnowartościowy model z (jeszcze raz powtórzę) prototypowego zestawy z przed 12 miesięcy.
...a pisząc "mimo wszystko" - owszem, miałem na myśli to blokowanie się kół o którym wyżej wspominasz i do czego się odniosłem- ale pisząc to chciałem tylko zauważyć to, co rzuciło mi się w oczy, a nie wytykać dla samego wytykania.