Ostatnie tchnienia linii 43.
Dziś jako że to przedostatni dzień kursowania tramwai na linii 43, moja ukochana zaproponowała szybką wycieczkę do Lutomierska, no i pojechaliśmy.
Pierwszy postój na Brusie przy zabytkowej zajezdni, zaczepił mnie gość z radia i prosił o wywiad, będę sławny, przy okazji dowiedziałem się od niego o wycieczce tramwajowej do Lutomierska zorganizowanej dla miłośników z Niemiec.
Po lewej i po prawej tramwaje przygotowywane do wycieczki, w środku nie młoda techniczna "Enka"
Pogoniliśmy zbliżający się do Brusa liniowy tym razem GT8, razem z nami nasi bracia zza Odry.
Zdjęcie zrobione przez okno "Margolci" w czasie dynamicznego wyprzedzania.
Dziś nie wszystkie kursy były obsługiwane "Helmutami" widać już nowe.
Dojechaliśmy do Lutomierska, Żabcia się przyczaiła w krzakach a ja pobiegłem za most, dochodze do wniosku, że już jestem za gruby i za stary na takie sprinty, ale dałem radę, w okolicach mostu mnóstwo entuzjastów tramwai, przeważają Niemcy, hm, dużo można powiedziec na temat ich zachowania, niech tam, zbliża się wreszcie.
Wróciłem do samochodu i podjechaliśmy na rynek, czyli plac jak to się dziś zwie.
Standardowa do znudzenia fotka.
Widziałem już takie tabliczki w ozorkowskich tramwajach, nie wróciły, może tu to zaklęcie zadziała.
Pół godziny do odjazdu, zabrałem ukochaną na romantyczny spacer nad Ner, zostaliśmy na polu aby cyknąć odjeżdżający tramwaj.
Wracamy do domciu, dogoniliśmy po drodze naszego ulubieńca.
W Konstantynowie zamieszanie spowodowane przez niemiecką wycieczkę, do tego stopnia że stworzył się niewielki korek na szynach, dwa wycieczkowe, jeden liniowy i ten z Lutomierska, prawdę mówią cnie wiem jak sobie z tym poradzili.
Liniowy 805 coś tam.
Wycieczkowy GT6 na trójkącie w Kansas.
I to wszystko, jeszcze tylko skrywający się ze wstydu normalny tramwaj i to wszystko.
Ciekawe, jak potoczą się dalej losy zamkniętej linii 43, czy znajdzie się reszta kasy, czy remont zostanie przeprowadzony, czy choć trochę pozostanie klimatu który zdaje się odchodzić w przeszłość, kto wie.
Dla Was gwiazda Meloradia.