Sensacja rewelacja nasza tramwajowa miejska akrobacja, a poważnie to z okazji 120 lecia, parada tramwajowa.
https://uml.lodz.pl/aktualnosci/art...cie-komunikacji-miejskiej-id24937/2018/12/12/
Na tej imprezie byliśmy z Piotrkiem i choć osobno w różnych miejscach to jednak razem, ja byłem na ulicy a jakże Tramwajowej, gdzie parada miała początek, okolice ze względu na zmiany na lepsze i rozpoczęte budowy, niezbyt się nadają na tło z takiej imprezy, zresztą na całej trasie przejazdu, coś przeszkadza, a to słupy, a to ruch samochodów, lepiej byłoby gdyby wszystkie te eksponaty pojechały do Lutomierska lub Ozorkowa, no ale nie dogodzisz wszystkim.
Ul. Tramwajowa.
Sanok.
Lilpop III
803N jakim jeździłem na warsztaty na linii 9.
Postały i pojechały, wszystko szybko, trochę chaotycznie ale klimatycznie, zaczęły skręcać w ulicę Węglową, pierwszy GT8 tzw. "Imprezowy" strach pomyśleć co się działo w środku.
W tle nowe super osiedle, beznadziejne tło, ale tu nie było chociaż słupów.
Jeszcze raz Sanok i biegnący za tramwajem, nie zdążył biedaczysko.
Lilpop II a zaraz za nim Lilpop III
Następnie 5N ale mam wrażenie że z inną doczepą niż jeździł zazwyczaj.
Kawałek dalej w nie mniej szpetnym otoczeniu GT6 i znów 803N
805 1830 i 1831 w starym malowaniu jedyny taki całkiem dobrze się trzyma choć używany jest w ruchu planowym.
Zakupiony z Niemiec NF6D
Cityrunner , pamiętam jak toto ściągnęli to się jeździło całymi dniami po mieście rowerem żeby zdobyć zdjęcia każdego numeru.
No i na końcu esa esa jedzie sobie nowa Pesa, ot tramwaj, wygodny, szybki, cichy, ale bez duszy.
I teraz z innej części miasta, wiadukt kolejowy łącznicy Łódź Chojny- Łódź Widzew, Al.Piłsudskiego, pierwszy imprezowicz, za nim Herbrand GE-58 ciężko się jeździ w taką pogodę bez przedniej szyby, żeby nie było że kiedyś praca motorniczego łatwą była i przyjemną.