• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tor INBK7

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Kombinowałem jak koń z furmanką jak popaćkać te podkłady, ostatecznie wygrała opcja lekkiego brudzingu rozcieńczonym w spirytusie tuszem. Na lepsze zdjęcia trzeba będzie poczekać aż uda mi się być w klubie za dnia.

2014-12-05 14.40.45.jpg

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
990 82 5
(y)
Hubert, te szyny Code40 to jakiego producenta? , bo w świątecznych porządkach znalazłem profile, które kiedyś kupiłem od Marcina i to bardziej wygląda na C55-szerokość główki, profil jest bardziej kwadratowy, a 40 ma główkę cieniutką. Może to tylko tak na fotce wygląda.
Tor wygląda super.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Micro Engineering. Ten jest c40, główka wg mnie powinna być węższa, ma 0.5. W c55 ME główka ma 0.7.
To jest jeden z powodów dla których zrezygnowałem z całkiem zaawansowanego projektu toru na c55 z całą biżuterią - niezależnie od tego jak bardzo go wymuskałem to i tak ostatecznie nie wyglądał jakoś dużo lepiej niż Peco c55, którego główka ma 0.5 mm.

Póki co najdroższy tor świata wychodzi nieźle, "klientowi" się podoba w każdym razie. Na pewno nie jest to coś co ma szansę zawitać pod strzechy, nawet nie wiem czy mnie samego stać na to żeby obskoczyć nim swoje moduły ;-)

Zonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
376 4 0
Czy podkłady malowałeś Humbrolem 106 w spreju ?, jak będziesz w klubie to spróbuj zrobić bliższe foto szyny, chciałbym zobaczyć jak wygląda ona po pomalowaniu Revellem 84 (akurat mam 84-rkę) bo rozumiem że tym kolorkiem malowałeś ?.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Podkłady pomalowałem szarym - nomen omen - podkładem Tamiya w aerozolu. Razem z szyną.
Potem pobrudziłem tuszem. Zdjęcia nawet z bliska w sztucznym świetle nie za wiele pokażą, jak skończę to spróbuję któregoś ranka przed szychtą zrobić zdjęcia na parapecie. Ale to kilka dni jeszcze zajmie.
Dopóki szuter leży luzem nie odważę się podnieść tej skrzynki :)