• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TOLOLOKO

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Tolo idzie w politykę i przepisuje wszystko na żonę która w dodatku jest panną.
Bogaty to się zabawi jak Gessler...

:p

S

Sebastian

Gość
Moja firma zaś zdechła. Nie wytrzymała. Dzisiaj ogłaszam likwidację!
Od 1.12 stery przejmuje Miss Eva - moja żona.
A imię jej: AUTO LOKO MOTIV
Powoli ulegną zmianom zasady zamawiania, korespondencji, wygląd strony. Powoli. Nie wszystko na raz.
Wasz Tolo
Mam rozumieć, że zamówienie złożone i przyjęte do realizacji na początku listopada jest wiążące.
Zgadza się?

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Uczcijmy to minutą ciszy .

A po co?
Modele będą lepsze, marka pozostaje a to, że ja zdechłem to przecież wielu cieszy :)

Voycik

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nie chce mi się wierzyć, że teraz szanowna żona będzie wszystkim zarządzać ;) Oczywiście, że nie. Za sznurki i tak będzie ta sama osoba;) No bo wątpię, aby "Pani Tolololkowa" fascynowała się tak samo, albo nawet bardziej polską motoryzacja i kolejnictwem, aniżeli Tololoko ;)

A póki co, to jeszcze nie ujrzeliśmy dotychczasowym modeli...od miesięcy ukazujących się "na dniach".

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Nie chce mi się wierzyć, że teraz szanowna żona będzie wszystkim zarządzać ;) Oczywiście, że nie. Za sznurki i tak będzie ta sama osoba;) No bo wątpię, aby "Pani Tolololkowa" fascynowała się tak samo, albo nawet bardziej polską motoryzacja i kolejnictwem, aniżeli Tololoko ;)

A póki co, to jeszcze nie ujrzeliśmy dotychczasowym modeli...od miesięcy ukazujących się "na dniach".
Będzie i już to robi. Jakoś nie zauważyliście, że przez ponad rok szefową firmy była moja córka...
Ja zajmuję się pozyskaniem i opracowaniem dokumentacji. Ona pracownikami, kontaktami z większością klientów.
Ona nadzoruje stany zapasów i magazynu, od dłuższego już czasu z Wami koresponduje.
Ja frezuję i opracowuję trawionki. Uzgadniam z podwykonawcami bryły 3D, których podwaliny sam opracowuję.

Pani TOLOLOKOwa odbyła rozmowy kwalifikacyjne i wykazała się taką znajomością modelarstwa, jak żadna z Waszych lasek :)
Oczywiście nie będzie z Wami pyskowała o SM-42 czy zaletach Faller Car system. Ja zresztą też nie. Już nie. Wyleczyliście mnie na WSZYSTKICH forach :)

Od miesięcy ukazujące się na dniach modele mają tę zaletĘ, że się ukażą drogi mojemu sercu Kolego Voyciku. JAK TAM OPRACOWANIA DOTYCZĄCE ZWOLNIC?
Ja dzisiaj opracowałem ścieżki CNC do przedniej felgi Jelcza 300 w skali 1/72... Komputer troszkę myślał...

Jakaś racja w tym jest.
Na marginesie ja nie dostałem odpowiedzi na dwa maile w sprawie możliwości zakupu modeli:ostrozny:
Proszę o podanie daty nie obsłużonej korespondencji.
A racji w tym tyle co brudu za pazurami kota burego.

Jak nie składacie zamówień to nie przypinajcie się do tego, na czym się nie znacie.
"Eksperci"...

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
A czy Jelcze 004 strażackie bedzie można jeszcze nabyc??
Rodzinka tolofire ma się coraz lepiej.
W chwili obecnej powstaje seria 10 sztuk Star 244 GBA (nowe blachy w trawialni, nowe podwozie i żaluzje zamiast malowania żywic - ta koncepcja nie wypaliła) a także 10 sztuk jakoś przez Was niezauważonego modelu Jelcz 010 GCBA 2/24.
Jelcze 004 i Gpr (też odpuszczone przez "znawców" a z kapitalnymi uchwytami kulowymi relingu dachowego i trawionkami "ponadnormatywnymi") wejdą na warsztat za 2 tygodnie. Nam Święta nie straszne. Towar będzie po - to nic. My ZAWSZE modele robiliśmy aby były i dokumentowały historię polskiego przemysłu motoryzacyjnego a nie dla kasy...

Znacie już przyczyny likwidacji mojej firmy? :)

Voycik

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
"Od miesięcy ukazujące się na dniach modele mają tę zaletĘ, że się ukażą drogi mojemu sercu Kolego Voyciku. JAK TAM OPRACOWANIA DOTYCZĄCE ZWOLNIC?
Ja dzisiaj opracowałem ścieżki CNC do przedniej felgi Jelcza 300 w skali 1/72... Komputer troszkę myślał...
Panie Tolu."

W kwestii zwolnic Jelczy (autobusy i poj. ciężarowe) opracowania fotograficzne wysłałem wraz z komentarzem ponad 2 tygodnie temu. Uzyskałem odpowiedź, jednak teraz po Pańskiej wypowiedzi nie mam pewności, kto tej odpowiedzi mi udzielił ;) No ale rozumiem, że Pan.
W kwestii Jelcza PR i serii M120/L120; w tym konkretnym przypadku dość długo zajęło mi znalezienie odpowiedniego pojazdu, wszak Jelcz to już rzadkość na drogach, nawet w PKS (w każdym razie u mnie). Ale mam, zdobyłem. "Coś" jest. Na dniach prześlę.
W kwestii "zmiany warty" w "Tololoko"; sadystami przynajmniej wiekszość z Nas nie jest, w każdym razie ja. Z potencjalnych problemów raczej nikt się nie cieszy. Każdy chciaby widziec na przestrzeni czasu coraz nowsze i lepsze modele. I co tu duzo mówić, tololoko0 zawsze było najaktywniejsze, mimo że nie szybkie.

Odnośnie "strażaków": ja nie marudziłem. Ja się pojazdami strażackimi nie fascynuję;) Obiektów moich zainteresowań w Polsce NIKT nie produkuje, a zaledwie kilku producentów w Europie pośród setek modeli pojazdów samochodowych. (Mówię o skali H0)

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Rodzinka tolofire ma się coraz lepiej.
W chwili obecnej powstaje seria 10 sztuk Star 244 GBA (nowe blachy w trawialni, nowe podwozie i żaluzje zamiast malowania żywic - ta koncepcja nie wypaliła) a także 10 sztuk jakoś przez Was niezauważonego modelu Jelcz 010 GCBA 2/24.
Jelcze 004 i Gpr (też odpuszczone przez "znawców" a z kapitalnymi uchwytami kulowymi relingu dachowego i trawionkami "ponadnormatywnymi") wejdą na warsztat za 2 tygodnie. Nam Święta nie straszne. Towar będzie po - to nic. My ZAWSZE modele robiliśmy aby były i dokumentowały historię polskiego przemysłu motoryzacyjnego a nie dla kasy...

Znacie już przyczyny likwidacji mojej firmy? :)
A ceny ich to jakie??

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Średnia ważona 200,-
Po Nowym Roku w górę.
Wszystkie zamówienia przed 31.12 będą honorowane po starych.

Kiepskie zarządzanie posiadanymi zasobami technologicznymi - bo możliwosci techniczne Waść masz ogromne.
Max - nie rozśmieszaj mnie ;)

Nic wiesz i tak samo się orientujesz. Wpisuj dalej takie badziewie.
To jest rzadki przypadek paradoksu. Nawet zatrudnieni nie kapowali jakie są potencjały.
Stoją teraz przed maszynami, stojakami, podajnikami ale duma nie pozwala... Ja im kasy nie podam bo zwątpili.
Nowy zespół, nowe zasady.

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Mnie nie cieszy na pewno :(
Mam pytanie o nazwę bo nie za bardzo rozumiem czy jako taka "TOLOLOKO" bedzie nadal figurowala na wyrobach "nowej" firmy czy zmieni się ona totalnie na inną?
To pocieszające, pomimo jak Waść mi krwi upuszczałeś, ale żalu nie czuję.
Firmy nazwa:
Auto Loko Motiv itd. itp.
Konkrety na tololoko.pl

Nowymi kabinami w nadchodzących dniach udokumentuję, że ja nie kopiuję. Ja TWORZĘ
Przy okazji dwóch się nam objawiało tu i tam, ale im to szybko przejdzie, :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.960 388 20
Czytam to wszystko i jedno mi się nasuwa na myśl. Panie Anatolu, w tych wypowiedziach to czuć tylko zawiść i sączący się jad. Przeżył już Pan parę lat na tym świecie, a wypowiedzi Pana są jak jakiegoś rozgniewanego sztubaka. Jeśli rzeczywiście jest tak Jak Pan mówi, to proponuję zdystansować się od tego i zacząć robić porządne, na wysokim poziomie modele. Bo jak na razie to tylko czyta się o nowościach. Proszę pokazać, że Pan jest tym, który robi najlepsze modele i wtedy nikt nie będzie Panu zarzucał, że kiepskie zarządzanie, czy forma modelu nieprawidłowa. Proszę pokazać swoją klasę!

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
252 4 0
...

Max - nie rozśmieszaj mnie ;)

Nic wiesz i tak samo się orientujesz. Wpisuj dalej takie badziewie....
Kolejny co zjadł wszystkie rozumy i wydaje mu się, że wie wszystko lepiej od innych, niby koszula i krawat, ale ... na skarpetki dalej brakuje.
No cóż, to życzę miłej zabawy w swoim cyrku i kolejnych wytworów, ale lepszych od tego kitu co był, no i proszę więcej nie wciskać debilizmów klientom, że "model tak wyszedł, bo to koncówka żywica była" - cytując z maila, jakiego swego czasu otrzymałem od Pana, zamiast uderzyć się w klatę i przyznać, że nowe poprawne formy w drodze.
Żeby napisać prawdę, trzeba mieć jaja, a nie być szklarzem.

I tym optymistycznym akcentem życzę powodzenia na nowej drodze "zarządzania projektami".

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.