• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TOLOLOKO

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Proszę o podanie daty nie obsłużonej korespondencji.
A racji w tym tyle co brudu za pazurami kota burego.
Panie Tolku szkoda,że na uwagi reaguje Pan atakiem.
Jeżleli chodzi o podanie daty to z przykrością stwierdzam,że nie jestem w stanie tego zrobić:niepewny:
Był to czas kiedy nie byłem jeszcze użytkownikiem forum,a Pana modele ktoś sprzedawał na alle....!
W tym właśnie czasie napisałem do Pańskiej firmy z zapytaniem jak i gdzie można zakupić Wasze produkty?
Szkoda,że "atakuje" Pan osobe zainteresowaną zakupem wyrobu Pana firmy:mad:.
Tak na marginesie to nie jestem jedyną osobą w tym temacie,która pisze o braku odpowiedzi na korenspondecje mailową:niepewny:( info do Pana od użytkownika z dnia 17.10.2012)

P.S.
Wydaje mi się,że było to około 1 do 1,5 roku temu!

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Szanowny Panie Anatolu, mam pytanie. Jak tam sprawa pewnych kół do drezyny, która ciągnie się od lutego '10?
Odszedł narzędziowiec. Stracił się w kwietniu. Tokarkę CNC sprzedałem - no bo komu ją będę trzymał?
Mam w "zapasach" kilka kompletnych osi ale muszę się do nich dogrzebać. I zdaje mi się, że korespondowaliśmy w tejże sprawie na maila...

Panie Tolku szkoda,że na uwagi reaguje Pan atakiem.
Jeżleli chodzi o podanie daty to z przykrością stwierdzam,że nie jestem w stanie tego zrobić:niepewny:
Był to czas kiedy nie byłem jeszcze użytkownikiem forum,a Pana modele ktoś sprzedawał na alle....!
W tym właśnie czasie napisałem do Pańskiej firmy z zapytaniem jak i gdzie można zakupić Wasze produkty?
Szkoda,że "atakuje" Pan osobe zainteresowaną zakupem wyrobu Pana firmy:mad:.
Tak na marginesie to nie jestem jedyną osobą w tym temacie,która pisze o braku odpowiedzi na korenspondecje mailową:niepewny:( info do Pana od użytkownika z dnia 17.10.2012)

P.S.
Wydaje mi się,że było to około 1 do 1,5 roku temu!
No to trafił szanowny Pan w jedną z trzech luk w kontaktach. Szkoda, że nie próbował w ostatnim półroczu bo kontakt z klientami jest starannie i w miarę regularnie podtrzymywany.

A może KTOŚ napisze coś pozytywnego o firmie?
Może komuś udało się szybko otrzymać żądaną informację albo model ( z wyjątkiem EU/EP/ET i Ol49)

;)
Wasz

J

Jurek ST44

Gość
Może komuś udało się szybko otrzymać żądaną informację albo model ( z wyjątkiem EU/EP/ET i Ol49)

;)
Wasz
Mnie sie udalo ,po 2 tygodniach ,ale , ze nie mam odpowiedniej linii politycznej ( czytaj produkcyjnej ) oraz nie przedstawilem odpowiedniego CV jak rowniez swojego PORTOFILIO , odczytalem te odpowiedz jako chec okradzenia firmy poprzez watpliwej jakosci odlewy i jako szeroko pojety kop w dupe . :D Wesolych Swiat Panie producencie . A zapytalem sie grzecznie ,czy moglym zakupic 1 kabine do stara.

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
50 0 0

;)
Wasz
Ja coś napiszę.
Na początku października zamawiałem 2 modele. Był bardzo dobry kontakt. Byłem na bieżąco informowany, o tym co się dzieje z modelami (np. uszkodzenie lakieru i przedłużenie terminu realizacji). W sumie jestem zadowolony z wyrobów.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
338 2 3
To ja wypowiem się w temacie zamówień... zamówiłem EU07 na formularzu, miałem obiecaną na targi Hobby i mimo, że Tolo nie miał jak dosłać mi modelu bo pracowali nad nim do ostatniej chwili to wysłał go do kolegi Grzeja który model na targach mi przekazał. Pokazałem zdjęcia na forum okazało się że są małe braki, Tolo napisał, żeby model wysłać na rewizję. Minęło 3 tygodnie i model miał wszystkie błędy poprawione. Podobnie było z modelami samochodów - chociaż tutaj dział handlowy Tololoko dał ciała - ale PW do Tola na forum i okazało się, że model Fiata 125p w kolorze czerwonym dotarł do mnie i jest ozdobą kolekcji bo to replika pierwszego pojazdu którym jeździłem jako kierowca (brakuje mi tylko figurki mojej osoby :podstepny:)

wolfik

Znany użytkownik
Reakcje
1.013 1 0
No cóż, ja niestety muszę dołączyć do tych mniej zadowolonych. Jakiś czas temu pisałem z prośbą o informację dotyczącą dostępności wagonów serii imperialnej w malowaniu PKP z drugiej epoki. Niestety wtedy odpowiedzi nie otrzymałem więc może teraz: planuje Pan te wagony w takiej wersji?

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
No to trafił szanowny Pan w jedną z trzech luk w kontaktach. Szkoda, że nie próbował w ostatnim półroczu bo kontakt z klientami jest starannie i w miarę regularnie podtrzymywany.

;)
Wasz
Dziękuje za szczerą odpowiedz.
W mojej opini chodziło o fakt,a nie obsmarowanie Pana firmy.
Jednocześnie mam nadzieje,że kolejny-ewentualny nasz kontakt będzie szybszy,a jednocześnie w lepszej atmosferze(y)
Pozdrawiam życząc Wesołych Świąt.

S

Sebastian

Gość
Może komuś udało się szybko otrzymać żądaną informację albo model
Proszę bardzo panie Anatolu.

Od jakiegoś czasu interesują mnie modele samochodów w malowaniach, które odeszły w niebyt wraz z epoką PRL lub w początkowych latach transformacji. Taki mam sentyment do tamtych czasów, cóż począć... :)
Kto jak nie TOLOLOKO ma takie właśnie auta w swojej ofercie.
4 listopada br. rozpocząłem z firmą korespondencję w temacie samochodu STAR z opisem MILICJA, w tym przypadku czytaj ZOMO. Odpowiedź przyszła bardzo szybko, zamówienie zostało przyjęte z przewidywanym terminem realizacji na koniec grudnia. Korespondencja bez zarzutu, pani Ewa odpisuje niemal natychmiast a jeśli nawet na odpowiedź musiałem czekać kilkanaście godzin - dla mnie bynajmniej żadna to tragedia. Nikt z nas chyba nie ma wszczepionego modemu internetowego pod skórą.
Model dojechał do mnie 20 grudnia, już z firmy Auto Loko Motiv.
Jestem zadowolony ze współpracy, z samego modelu i już wiem, że złożę niebawem kolejne zamówienie.

Firmie Auto Loko Motiv życzę samych sukcesów w 2013 roku! (i oczywiście w latach następnych :))

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Mnie sie udalo ,po 2 tygodniach ,ale , ze nie mam odpowiedniej linii politycznej ( czytaj produkcyjnej ) oraz nie przedstawilem odpowiedniego CV jak rowniez swojego PORTOFILIO , odczytalem te odpowiedz jako chec okradzenia firmy poprzez watpliwej jakosci odlewy i jako szeroko pojety kop w dupe . :D Wesolych Swiat Panie producencie . A zapytalem sie grzecznie ,czy moglym zakupic 1 kabine do stara.

Doceniam ten wpis. Pomimo, że nie jest dla mnie łaskawy.
Trudno mnie negatywnie oceniać za to, że niechętnie dzielę się majątkiem firmy! Zainwestowałem niemałe pieniądze w szkolenie, trening ludzi, w formy , modele matki, frezy i urządzenia. Efektem tych niedocenianych a koniecznych inwestycji jest model. Model ten składa się z podwozia (plus wielu doklejonych a zrobionych oddzielnie części), kabiny, wnętrza, kół, chlapaczy, skrzyni bądź zabudowy, często z plandeki i innych dodatków.
Blaszki fototrawione: grile, lusterka, wycieraczki TEŻ nie są za darmo. Projektant otrzymał za to pieniądze, potem naświetlarnia za kliszę i wreszcie trawialnia za proces i zawsze także za materiał ( o ile nie został dostarczony z mojej zaprzyjaźnionej walcowni - odbieram po okazaniu dowodu zapłaty).
Po moich negatywnych doświadczeniach z: pracownikami (SAW) i współpracownikami-kontrahentami (Lokojacko) nie palę się do sprzedawania zdekompletowanych modeli.

Kilku zaufanych Kolegów z forum miało możliwość nabycia albo wręcz darmowego zdobycia elementów.
Dlatego prosiłem o referencje aby ocenić ryzyko.
Jeżeli Kolega się za to na mnie obraził i poczuł "kopnięty" - bardzo przepraszam.

Co do złośliwego tekstu : "wątpliwej jakości odlewy" - traktuję to jako chwilowy objaw słabości i chęć odreagowania za okazany brak zaufania z mojej strony.

Wasz

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
No cóż, ja niestety muszę dołączyć do tych mniej zadowolonych. Jakiś czas temu pisałem z prośbą o informację dotyczącą dostępności wagonów serii imperialnej w malowaniu PKP z drugiej epoki. Niestety wtedy odpowiedzi nie otrzymałem więc może teraz: planuje Pan te wagony w takiej wersji?

Jak Kolega myśli... na CZYJĄ dokumentację w tejże materii czekam?;)

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Dziękuje za szczerą odpowiedz.
W mojej opini chodziło o fakt,a nie obsmarowanie Pana firmy.
Jednocześnie mam nadzieje,że kolejny-ewentualny nasz kontakt będzie szybszy,a jednocześnie w lepszej atmosferze(y)
Pozdrawiam życząc Wesołych Świąt.

Rozumiem i to wcale nie był z mojej strony atak tylko "agresywna"obrona.

Pozdrawiam i również życzę Świąt Wesołych i przeżytych w harmonii z ich tradycją.

Matt

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Odszedł narzędziowiec. Stracił się w kwietniu. Tokarkę CNC sprzedałem - no bo komu ją będę trzymał?
Mam w "zapasach" kilka kompletnych osi ale muszę się do nich dogrzebać. I zdaje mi się, że korespondowaliśmy w tejże sprawie na maila...
Musiałem trafić na jakąś lukę w komunikacji. Przepraszam w takim razie :)

J

Jurek ST44

Gość
Po moich negatywnych doświadczeniach z: pracownikami (SAW) i współpracownikami-kontrahentami (Lokojacko) nie palę się do sprzedawania zdekompletowanych modeli.

( I trzeba bylo tak od razu napisac ,a nie prawic moraly i zadac CV i PORTOFILIO , a referencje to moglbym wyslac do Adama H0 ,ktory wrecz wysmial moje pytanie . 500-1000 sztuk ,to tak ale jedna ???)

Co do złośliwego tekstu : "wątpliwej jakości odlewy" - traktuję to jako chwilowy objaw słabości i chęć odreagowania za okazany brak zaufania z mojej strony.

( To z Pana strony wyszlo ,ze moge wykorzystac element do robienia watpliwej jakosci odlewow . Nie obrazilem sie ,bo nie ma o co , jestem ponad to. Slaby to Pan jestes ,bo atakujesz ludzi widzac w nich oszustow i zlodzieji , ktorzy chca zarobic na Panu i doprowadzic do ruiny firme . I na koniec ,skoncz Pan z tym Narcyzmem , nie domagaj sie wazeliniarstwa i potwierdzen zes Pan jest jedyny i niepodwazalny , a firma numero uno . Odnosze wrazenie ,ze co poniektorych rozwala ego wieksze niz bomba z Hiroszimy , jak wybuchnie bedzie smrod. Temat z mojej strony jest zakonczony, wiem kogo omijac z daleka. )

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Wszystkim za zainteresowanie dziękuję.
Wszystkim zadowolonym i wyrażającym ostatnio zadowolenie z naszej obsługi także dziękuję!
Nieobsłużonych i zrażonych (są na szczęście w zdecydowanej mniejszości) przepraszam.

Jako ex właściciel firmy TOLOLOKO Projekt - T żegnam się z Wami.

Niech kontakt z modelami i obsługą firmy Auto Loko Motiv będzie powodem tylko do Waszej satysfakcji i radości z kolekcjonowania limitowanych modeli unikalnych serii.
Firma nie istnieje modele marki tololoko pozostają.

Pa pa.

kartka swieta Mikołaj.jpg

kozaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
825 2 0
Z przykrością muszę dziś wrzucić trochę goryczy do tego wątku. Około styczna 2012 roku nawiązałem kontakt z Panem Anatolem Gackiem zwracając mu uwagę na pewne merytoryczne błędy w modelach pożarniczych i oferując pomoc z gromadzeniem dokumentacji. Można powiedzieć, że współpraca rozwijała się żywiołowo. Organizowałem dokumentację do kolejnych modeli. Zdjęcia, rysunki, oznaczenia, jakieś dodatkowe informacje. Nie przeczę, że robiłem to z przyjemnością bo lubię sprzęt pożarniczy ale zgromadzenie dokumentacji, wykonanie rysunków i wykonanie zdjęć w jednostkach nie raz odległych o kilkadziesiąt kilometrów wymagało pewnego zaangażowania. W zamian za to Pan Anatol nie raz obiecywał podesłać to ten, to tamten model w ramach podziękowania. Sam prosiłem o udostępnienie kilku elementów do planowanych przeze mnie modeli na co Pan Anatol przystał. Była to dla mnie atrakcyjna oferta na pozyskanie ciekawych modeli i trudnych do wykonania samodzielnie elementów np kabin i kół. Niestety współpraca przez te dwa lata z hakiem wyglądała tak, że ja słałem materiały (dobre czy złe, nie mnie to oceniać, w każdym razie starałem się odpowiedzieć na każde zapotrzebowanie) a w odpowiedzi dostawałem zgrabne zapewnienia, że modele dla mnie już się robią, że w przyszłym tygodniu wysyła paczkę itp. Niestety nigdy nic z tych modeli do mnie nie dotarło. Od niemal dwóch miesięcy Pan Anatol przestał zupełnie odpowiadać na moje grzeczne pytania co z tą przesyłką.
Cóż, po części to pewnie to moja wina bo potraktowałem Pana Anatola jak partnera dzięki, któremu mogą powstać ciekawe modele. Pewnie trzeba było zacząć rozmowę od tego ile dokumentacja do takiego lub innego pojazdu kosztuje.
Podsumowując przestrzegam wszystkich przed współpracą z Panem Anatolem Gackiem, angażowaniem swojej pracy wiedzy i energii w bardzo jednostronną współpracę. Z przykrością stwierdzam, że jest to osoba niewiarygodna, robiąca z gęby cholewę.
Zdecydowanie nie polecam.
Oczywiście mam zachowaną całą korespondencję do wglądu jeżeli ktoś miałby jakieś wątpliwości co do opisanych przeze mnie faktów.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.436 47 0
Kolega Kozaa dość długo zwlekał z napisaniem tego postu.
Zgłoszenie do moderacji odrzuciłem bo nie widzę w poście Kozyy nic złego.Reszte spraw proszę sobie wyjaśniać na PW.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.