• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Diorama Testowa diorama

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.132 387 20
A złodzieje, jak widzę, grasują... ;) Tylko kierowca wyszedł na chwilkę z samochodu, to mu tablice rejestracyjne ukradli. ;):LOL::ROFL:

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.085 115 11
@Mafo . Masz racje. przykładów takiego nieodpowiedzialnego zachowania mam na pęczki!!

A tak na serio, to chce zrobić tablice i myślę o czarnych "blachach" z byłego województwa wrocławskiego z literka na końcu. Czy będzie pasować to mojego styranego Jelcza?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.132 387 20
A tak na serio, to chce zrobić tablice i myślę o czarnych "blachach" z byłego województwa wrocławskiego z literka na końcu. Czy będzie pasować to mojego styranego Jelcza?
Tak, jak najbardziej będą pasowały. Czarne rejestracje z literką na końcu były stosowane dla samochodów państwowych od 15 marca 1976 r. Dopiero w latach 90 ubiegłego wieku, a dokładnie w 1991 r. zniesiono przepis podziału na pojazdy prywatne i państwowe. W 1996 r. dopuszczono natomiast stosowanie układu 3 litery + 3 cyfry + 1 litera dla wszystkich pojazdów, bo prostu skończył się limit numerów w kilku województwach i dodawano literkę na końcu w samochodach prywatnych.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 1089
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10