Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kurde, nie widziałem tego tematu wczesniej, ja piernicze, poszedłeś po całości, ja się męczę z małą stacyjką a Ty pierdyknąłeś sobie stateczek, i to nie jakiś kuter rybacki Piękna robota, ale mam też pytania. Nie machnąłeś sie w opisie ze statek bedzie miał 170cm, jak patrze to moja żona by sie chyba tak nie zmieściła wiec może chodzi o 107cm? Drugie pytanie, gdzie kupujesz taka dużą plexe? Market bo allegro to przeważnie arkusze a4, do wiginania podgrzewasz ją? Wychodzi Ci to PIĘKNIE!!!!!
Witam
Co do długości to wymiar 170 cm jest właściwy. Materiał z którego wykonuję model to popularny polistyren Hips. Można go formować na " gorąco "ale bardzo ostrożnie. Stosuję go bo jest wdzięcznym materiałem, łatwo si e obrabia i porządnie skleja klejem do plastiku np. Revelem. Ja kupiłem arkusz takowego hipsa o grubości 1 mm w firmie/sklepie który sprzedaje różnego rodzaju tworzywa sztuczne począwszy od plexi po poliwęglany.
No to będzie na żywo niezły kolos! Revell Contacta tak dobrze klei plexe? Miałem z nim problemy przy H0. Czyli rozumiem że kupiles wiekszy rozmiar niż A4, ale scianki działowe to chyba 5mm?
Statek czeka na cieplejsze dni - trochę chłód doskwiera w garażu!!! Za to przygotowałem klisze z drzwiami, bulajami , otworami wentylacyjnymi, barierkami i schodami. Wyjdzie słońce to coś podłubię.
Ale temat nie stoi w miejscu . Każdy terminal ma swoja logistykę. Mój oprócz ciągników terminalowych zaopatrzył się w naczepy . Jedna z naczep to Rolltrailer 40' o nośności 60 ton , druga to naczepa do kontenerów 45'. Materiał to oczywiście blaszka 0,2 mm , koła Herpy i trochę hipsu. Do rolltrailera zmuszony zostałem do zrobienia specjalnego uchwytu o nośności 45 ton.
Łe blaszane badziewie , nie ma to jak plastik
A tak na poważnie jak zwykle piękna robota , dopracowane te zestawy że teraz już czas na seryjną produkcje
Po prostu brak mi słów ja patrzę i widzę jakie sprzęty tworzysz. Mistrzostwo świata i okolic jak dla mnie. Oglądam, podziwiam i zazdroszczę umiejętności, warsztatu i modeli.
Ło kurczę Świetne są te naczepy - ciągnikami tworzą piękny zestaw a kontenery dopełniają całości - patrząc na zdjęcia nie powiedziałbym, że to samoróbka - wyglądają jak prosto z fabryki Gratuluję umiejętności czekam na kolejne efekty prac
Witam
Prace nad kadłubem zakończone. Lepiej nie będzie. Wczoraj pobawiłem się z barierkami i przykleiłem parę dodatków. Powoli to idzie , ale do przodu.
Kolejna dobra robota, barierki bardzo mi sie podobaja, sa idealnie równe, pewnie nie są z drucika ze zwoju chyba ze je idealnie rozciagnąłes? Mozesz zdradzic co za metoda?