Zatem znów jak co roku gównoburza o nic.
A jeśli polskim klubom ważniejsza była impra w Czechach, niż ich własne podwórko z polskim modelarzem, dzieciakami i rodzinami, to życzę im powodzenia, bo bardzo fajnie im wyszło olanie w całej rozciągłości .... po prostu zwykłego zjadacza chleba, który przyszedł z zamiarem popatrzenia, a być może i zaszczepienia w nim nuty modelarstwa.
Czekacie na na te Hobby jak na pielgrzymkę papieża i w oczekiwaniu na cud nić nie robicie a potem żale.
Ostatni raz zamierzam tłumaczyć coś, komuś na zasadzie w” dupie byłem i tyle widziałem”
Obaj Panowie
@Rozjazd,
@m_zntk rano dostaniecie na priv dane człowieka od MTP, z, którym koordynowałem makietę w roku 2023. W tym roku miałem inne plany - mam prawo?
Życząc powodzenia - dajcie znać
maksymalnie w marcu 2025 o:
- terminie
- założeniach makietowych i powierzchni pod makietę
- budżecie
Rozważę przyjazd aby ponowie w waciaku składać makietę i odwiedzając sracz techniczny - bo do nazwy Toaleta te pomieszczenie zwyczajnie sie nie kwalifikuje. Nie wiem jak było w tym roku ale w roku 2023 otwarcie toalet w dzień techniczny było szczytem mozliwości MTP - ogrzewania w ten dzień nie było - koszty rozumiecie....?
Zgodnie z przepisami prawa pracy, temperatura w miejscu pracy, jakim jest hala produkcyjna, nie może być niższa niż 12 stopni Celsjusza a ile było w roku 2022 w grudniu bodajrze? jak snieg za oknem walił...
My nie jesteśmy pracownikami - czymś nizej - wystawcami niekomercyjnymi.
Może zanim zajmiecie się MTP Hobby popełnijcie jakąś makietową imprezę tj. załatwcie w rozsądnej cenie sale, zespól organizacyjny i inne sprawy o, których macie może jakieś tam pojęcie . Dajcie znać te wspomniane 8 -10 miesięcy wcześniej. Zgłoszę się z modułami ( do wyboru tyle ile wejdzie do przyczepy DMC 1500.
Po czym na 3 miesiące przed spotkaniem ( skoro z takim wyprzedzeniem robi się HOBBY ) jak już będziesz miał układ makiety, napisany rozkład jazdy ( to wymaga sporo czasu) napiszę Tobie – sorry ale wpadła mi inna impreza "prestiżowa", takie tam pitu pitu i mam Cię w dupie i moje moduły też tam Cię mają. Nie przyjadę- moduły także.
Lub inaczej - nie zgłoszę się na spotkanie ale przyjadę bo mam niedaleko lub daleko ale mnie stać na taką wycieczkę, po czym pyknę kilka fotek w ramach rundki dookoła, nawet nie witając się z Tobą a potem napiszę w ramach myśli przewodniej wyżej, że bida straszna, że moduły za daleko barierek, że w 2 rzędach i takie tam marudzenie
Zatem nie pisz mi tu głupot jeden z drugim, że przez wyjazd 10 osób z modułami z Polski – dużym przecież kraju - szlag trafił makietę na Hobby.
Wyłącznie informacyjnie- pojechałem do Czech z własną stacją, która w ramach udostępnianego pola na MTP Hobby - zwyczajnie sie nie mieściła.
To jak spędzam wolny czas to moja i innych sprawa - imprezy bazują na dobrowolności.
Żurawica - za daleko..........? wielu z nas robi w ramach takiego wyjazdu po 600 km w jedną stronę - bo to jest hobby i zasada wzajemności, ale co Wy o tym możecie wiedzieć, przecież czasu nie macie albo za daleko. No na 2 godziny zwiedzania - to zawsze będzie za daleko.
Odpowiadając przy okazji na inne pytanie. Największą imprezą w tym roku był Wyszków w lutym. Nie byłeś - musu nie było.
Zorganizowałem zespół ludzi, których znam i mogę na nich polegać i dzięki zespołowej pracy, zaangażowaniu poszczególnych klubów coś z tego wyszło. Termin tej imprezy uzgodniłem
13 lutego 2023 roku - czyli 12 miesięcy przed - TAK się robi
poważne wieloklubowe imprezy.
Z mojego punktu widzenia model współpracy w ramach MTP sie aktualnie wyczerpał ale życzę każdemu powodzenia.
Możesz poprosić PZMK - może wyjdzie z tego coś wiecej niz drukowanie dyplomów.
Aby było ciekawiej w przyszłym roku zrobię prawdopodobnie z tymi ludźmi coś jeszcze większego - oczywiście nie w MTP Poznaniu , bo dla wielu z nas to nie jest już punkt odniesienia.