Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ktoś nie odrobił lekcji. W przypadku 174, to robimy oznaczenia i inne detale na żółto i zdejmujemy oznaczenie PKP albo nanosimy wszystkie oznaczenia (łącznie z PKP), ale malujemy na biało, jak zostało wykonane podczas naprawy okresowej w Pesie.
Ktoś nie odrobił lekcji. W przypadku 174, to robimy oznaczenia i inne detale na żółto i zdejmujemy oznaczenie PKP albo nanosimy wszystkie oznaczenia (łącznie z PKP), ale malujemy na biało, jak zostało wykonane podczas naprawy okresowej w Pesie.
"miszczu" to nie jestem, bez przesady, co do tej "174" to musiałbym zerknąć w zapiski bo być może faktycznie walnąłem babola, bo jeśli tak, to trzeba będzie loka cofnąć z powrotem na warsztat i zrobić go prawidłowo.
co do tej "174" to musiałbym zerknąć w zapiski bo być może faktycznie walnąłem babola, bo jeśli tak, to trzeba będzie loka cofnąć z powrotem na warsztat i zrobić go prawidłowo.
Jeżeli model jest zrobiony tak jak życzył sobie klient, to po co poprawiać, a jeśli miało być tak jak w oryginale, to różnic jest więcej - m.in. przydział oraz odwrotne ułożenie gniazd sterowania wielokrotnego na czołach.
Jeżeli w realu tak pomalowana lokomotywa jeździła, to był to wytwór wyobraźni oraz zdolności malarskich jej obsad.
Mam tutaj na myśli malowanie poręczy oraz stopni na kolor biały.
Jeżeli w realu tak pomalowana lokomotywa jeździła, to był to wytwór wyobraźni oraz zdolności malarskich jej obsad.
To jest maszyna ojca mojego znajomego, zresztą kilka dni temu zmarło się chłopu .
Model robiłem na podstawie jakie mi dostarczył syn, mam nawet fotki jak zamalowywali żółte czoło, aby powstał trapez, a robili to na bocznicy po przyjeździe z trasy. Także takie malowanki robiły wyłącznie obsady lokomotyw.