• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor z warsztatu Telewizor11

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
761 35 5
I ja postanowiłem zabawić się w "Moniczkę", na początek co by było jakby ruscy nam sprzedali zamiast gagara np Ludmiłę ??
Zdjęcia gotowej wizualizacji jak mi się uda, to zrobię popsutym starym aparatem na tle jakiejś okolicznej "żabki"

Zobacz załącznik 875372
A ten przydział zakład taboru we Wrocławiu to jako hołd dla Moniczki vel Janusza?;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
Musisz mu dać "wiadra",i koniecznie napisać ;"model we własnej konwersji", a tak ogólnie to przestań się bawić "pierdołami" i weź się za moje;)

Bolesław 102

Bolesław Wielki Znawca Wszystkiego
Reakcje
363 98 10
I ja postanowiłem zabawić się w "Moniczkę", na początek co by było jakby ruscy nam sprzedali zamiast gagara np Ludmiłę ??
Zdjęcia gotowej wizualizacji jak mi się uda, to zrobię popsutym starym aparatem na tle jakiejś okolicznej "żabki"

Zobacz załącznik 875372
"Ludmiła" to też taki był "gagar". W pierwotnej wersji niewiele różniła się od "Gagarina". np. tak, jak "Gagarin" posiadała silnik dwusuwowy rodem z ST44 vel z japońskiej łodzi podwodnej z czasów II wojny światowej.;)

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Ja to lubię jak Mariusz łapie inny oddech, pamiętam tego z osłonami.
;) ..... ale tak patrząc od innej strony, to szkoda , że nie zakupiono BR232, to świetna lokomotywa. Kiedyś pokuszę się i zrobię kolejną w barwach z IV epoki, ta jest z V, była już też z VI epoki w barwach PKP Cargo. Kto wie, może i powstanie jakaś z "żółtym ryjem" i paskami jak rumuny.
Rumun w barwach PKP Cargo też się materializuje ;)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
O widzę Mario, że w MONICZKE się zabawiłaeś. Moniczka to ma modele.
Tak, spodobało mi się to co on robi, w sumie to fantastyczna metoda, nie musisz się spinać, aby coś było realne, robisz taki model, wystawiasz na alledrogo i opierd....alasz cieciom za grubą kasę :)

Ładnie wyszła ta "Ludmiła" czy ja ją tam zwą.

Ludmiła .... fajny model, też mi się podoba.

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Totalna fikcja, nigdy takiej lokomotywy nie używały PKP i nawet nie występowała w tych barwach.
Lokomotywa powstała tylko i wyłącznie na prywatne zapotrzebowanie znajomego.
Oczywiście na polskich torach możemy zobaczyć tą lokomotywę w oznaczeniu BR232 i jej pochodne, jednakże są one użytkowane przez prywatnych operatorów kolejowych.
Ps. Lokomotywa nie jest na sprzedaż, ani nie pojawi się na portalach aukcyjnych, zasili prywatną kolekcję.

20220212_144852.jpg
20220212_144857.jpg
20220212_144912.jpg
20220212_144930.jpg
20220212_144954.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.908 527 30
Super, ale zgodnie z zasadami oznaczenia lokomotyw PKP, powinna mieć serię ST lub SU (bo nadaje się również do pociągów pasażerskich) z numerem 33. Oczywiście nie jest to zarzut w stronę kolegi @m_zntk, model jak zwykle pięknie zrobiony. Ale gwoli wyjaśnienia powiem, że numer 32 mają rumuńskie SP32, a numery nie powinny się powtarzać zwłaszcza przy różnych typach lokomotywy. ;) Nieco inną sprawą są serie np. SM/SP/SU42 czy SP/SU45 - bo są to różne wersje tych samych konstrukcji (a kolejne numery 43 i 46 były już użyte), chociaż np. wersja pospieszna EU07 dostała nowy numer EP08 (bo numer 08 był wolny). Nie do końca te zasady były spójne i konsekwentnie stosowane, ale jednak Ludmiła w wersji PKP raczej nie powinna mieć numeru 32, tylko kolejny wolny, czyli 33.

OP
OP
m_zntk

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15
Super, ale zgodnie z zasadami oznaczenia lokomotyw PKP, powinna mieć serię ST lub SU (bo nadaje się również do pociągów pasażerskich) z numerem 33. Oczywiście nie jest to zarzut w stronę kolegi @m_zntk, model jak zwykle pięknie zrobiony. Ale gwoli wyjaśnienia powiem, że numer 32 mają rumuńskie SP32, a numery nie powinny się powtarzać zwłaszcza przy różnych typach lokomotywy. ;) Nieco inną sprawą są serie np. SM/SP/SU42 czy SP/SU45 - bo są to różne wersje tych samych konstrukcji (a kolejne numery 43 i 46 były już użyte), chociaż np. wersja pospieszna EU07 dostała nowy numer EP08 (bo numer 08 był wolny). Nie do końca te zasady były spójne i konsekwentnie stosowane, ale jednak Ludmiła w wersji PKP raczej nie powinna mieć numeru 32, tylko kolejny wolny, czyli 33.

Andrzejku, masz w 999% rację, ale tak miało być i ja tu nie ingerowałem w kwestię "koncertu życzeń" :)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 18
Tabor 24
Tabor 5
Tabor 107
Tabor 4