To właściwie o co toczą się wszystkie bójki słowne w przypadku modeli, że jakiś szczegół jest skopany jeśli tutaj wychodzą takie buble?
Myślę, że to chyba nie jest zamówienie na prowizorkę na zasadzie co byłoby gdyby MAV odkupił od PKP SU46 a próba posiadania w miarę poprawnego modelu lokomotywy SU46-025 na niewłaściwej bazie pudła lokomotywy SU46-054.
Na allegro jest do kupienia karpielowa SU45-194 wykonana na bazie modelu z gładkiej blachy. Dla mnie oba "modele" można śmiało wrzucić do jednego worka.
Już Ci odpowiadam na szybko, zapewne kolejny raz to powtórzę, ja nie wnikam co kto zamówi, kompletnie mnie to nie interesuje. Kiedyś jeszcze doradzałem i wskazywałem kierunek, nie zawsze dawało to odpowiedni efekt. Dziś mnie to nie interesuje, w necie jest tyle zdjęć, że każdy może sobie dobrać loka i nr do tego co posiada w ramach konwersji, ale są i tacy użytkownicy, którzy nie zwracają na to kompletnej uwagi, a chcą by im wykonać to czy tamto. Tak już jest i należy z tym się pogodzić. W opisie "modelu" zaznaczyłem dość wyraźnie ..uwaga ... nie jest to lok rzeczywisty. Oczywiście, można dawać ikonki różne, wg własnego uznania i też z tym nie polemizuję.
Jeszcze odnośnie SU45 z allegro, tam ktoś wykonał "model" świadomie i celowo oraz na sprzedaż, i jak nie umieścił opisu, że to nie jest realny model lokomotywy tylko "pic" to wprowadzi kupującego w błąd, u mnie sytuacja była i jest taka, że to model kogoś, kto świadomie kazał sobie taki "model" wykonać.
Od siebie dodam, że lok ma wszystkie napisy realne itd ... nie zmieniłem typu lokomotywy, wciąż jest to SU46, ale widziałem "wynalazki" wagonów, w których wykonujący zmieniał ich typ np z Eaos na Eanos ..bo takie jeździły u danego przewoźnika, to jest dopiero herezja.