Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A teraz byś dał wiele żeby i 8 godzin jechać. Dla mnie sentymentalne są Ikarusy i jak w Częstochowie miałem okazję kilka lat temu przejechać się ex-warszawską 280-ką to cieszyłem się jak głupi. A wcześniej na nie bluzgałem jak mi du... przymarzała do siedzenia w zimę.
Były też malowane w ciemno-żółty/pomarańczowy, tak jak Sanosy i Autosany, ale to już po remontach blacharskich na
terenie macierzystych zajezdni. Jak było w innych częściach Polski to nie wiem, ale nie przypuszczam żeby były inne
standardy, chyba że PKS Gliwice, oni lubowali się w różu ) http://phototrans.pl/14,6837,0,Ikarus_280_10_SG_20385.html
Czy ktoś się orientuje czy w latach PRL lub ewentualnie do połowy lat 90-tych w naszych przedsiębiorstwach były używane Ziły 131 skrzyniowe?
W wojsku było ich trochę, ale mnie interesuje raczej budowlanka lub inne państwowe przedsiębiorstwa. Nie interesują mnie też żadne odwiertnice itp pojazdy tylko wersja skrzyniowa.
Skoda 706 + Orlican N12CH. Myślę że to było bardzo prawdopodobne.
Na 100% Hortex i niektóre zakłady mięsne np. ZM Nisko i chyba Transocean . Z PKS widziałem zdjęcia Maz-a ale tylko z N13CH. Zapytaj Seweryna bo wydaję mi się że sprzedawał takie zestawy w skali z pięknym, wielkim logo PKS na chłodni. Uwaga na zestawy Brekiny, ta dwuosiowa chłodnia wzorowana na Orlican to raczej fikcja.
Na Brekine nie patrzę nawet. Mam ładny kit do sklejenia w 1/43 i chciałem to z naszego podwórka zrobić. Hortex widziałem u Ciebie, ale tu problemem byłyby kalki.
Masz kit z ADV? Do mnie jedzie z wczesną wersja kabiny, były inne zestawy i coś przegapiłem?
A wracając do twojego pytania, nie przypominam sobie żeby PKSy ciągały lodówki, mleczarnie i zakłady mięsne owszem