....miałem na myśli nie materiał - beton - tylko technologię zastosowanego szalunku ...... to trochę za nowa technologia w zestawieniu ze słupami teletechnicznymi czy semaforami kształtowymi - taka moja sugestia

...ale jeżeli założyć, że się stary przepust posypał i zrobili nową technologią to niech będzie - zwłaszcza, że jak pisze autor - to eksperyment
Oczywiście doskonale rozumiem, że Koledze chodziło tylko o te współczesne płyty szalunkowe a raczej o ślady po nich, bo betonowe elementy jako takie były już dość dawno stosowane na kolei.
Trzymajmy się zatem wersji, że stary przepust po testowym przejeździe 6 Eanosów, które od ponad roku konwertuję (i mają one zwiększony nacisk na oś do 22,5t) niestety się zawalił i z dwojga złego zamiast zamykać linię zrobiłem jej fragmentaryczną modernizację

.
A czy pasuje to do sygnalizacji kształtowej i linii teletechnicznych? Gdybym odwzorowywał wyłącznie odległa epokę bez nawiązania do bliższej teraźniejszości to faktycznie byłoby to nie do wytłumaczenia. A tak przynajmniej mam komfort działania i modernizowania. Dodatkowo podpatrując rzeczywistość to można tam spotkać całkiem niezły mix, np. sygnalizację kształtową wspólnie ze świetlną i ze słupami trakcyjnymi, budowle współczesne i archaiczne itp itd...
Natomiast to co jest obecnie u mnie wygląda nawet nieźle. Oczywiście patrząc tak normalnie, bo gdy zacznę się przyglądać po swojemu to .... wymieniłbym tam wszystko począwszy od wymiany szyn z S60 na S49 (wraz z nimi inne łubki) i przy okazji nieco je "powyginał", wymiany podkładów plastikowych na drewniane oraz całej masy drobiazgów. No ale wtedy nic bym już nie zbudował w tym wieku. Należy też pamiętać, że gdyby jednak nagle zaczęło mnie coś razić to zawsze mogę wstawić wskaźniki unieważnienia a wręcz i wyciąć kształtówkę co dodatkowo pozwoliłoby mi odwzorować nurt mających miejsce od wielu już lat przemian na prawdziwej kolei - w sumie to muszę to jeszcze przemyśleć zwłaszcza, że i moja linia teletechniczna też będzie w fazie schyłkowej bo bez drutów... zatem cierpliwości... dajcie mi 24h ...

.
...10 centymetrów w prawo i mamy łączenia segmentów.
około 235mm w prawo lub lewo od łubków, prawie w środku zdjęć...