• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Sygnalizacja.

OP
OP
P
Reakcje
0 0 0
Dwie wiadomości ,1 dobra ,2 zła.

1.Kupilem nogi do makiety,i kraweżniki na peron :D :D .

2.W domu jest remont wiec nie ma gdzie dać makiety,musze poczeka 1, półtora miesiąca :cry: :cry: :devil: ,wtedy przykręcę nogi ,przybije zwrotnice,zrobie peron..................itd.

WESOŁYCH ŚWIĄT , I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,
i ładnych modeli

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.712 51 5
Ja bym nie rezygnował z tego dłuższego żebra ochronnego. Skoro nie uzbierałeś na drugiego anglika, możesz zrobić tak:
1. anglika na dole makiety możesz zastąpić "schodkowym" przejazdem z wewnętrznej pętli na zewnętrzną, używając trzech rozjazdów zamiast 1go i anglika;
2. wtedy anglik z dołu może uratować bocznicę na górze, która przyda się do prac manewrowych nie zajmując torów stacyjnych lub do odstawiania taboru (z tym, że ten pierwszy wariant miałby tu więcej wspólnego z rzeczywistością)

Zrobiłeś już porządeczek na makiecie ? :)

OP
OP
P
Reakcje
0 0 0
Kris napisał(a):
Ja bym nie rezygnował z tego dłuższego żebra ochronnego. Skoro nie uzbierałeś na drugiego anglika, możesz zrobić tak:
1. anglika na dole makiety możesz zastąpić "schodkowym" przejazdem z wewnętrznej pętli na zewnętrzną, używając trzech rozjazdów zamiast 1go i anglika;
2. wtedy anglik z dołu może uratować bocznicę na górze, która przyda się do prac manewrowych nie zajmując torów stacyjnych lub do odstawiania taboru (z tym, że ten pierwszy wariant miałby tu więcej wspólnego z rzeczywistością)

Zrobiłeś już porządeczek na makiecie ? :)

Nie ,remont trwa ,a makieta opiera się na ścianie bezpiecznie,nie ma jej gdzie indziej dać,a jakbym na na niej chciał coś zrobić(ale to nie możliwe,bo nie ma jej gdzie dać) to kurz by na nią spadł i była by śnieżna makieta :D .

Czyli coś takiego.

Załączniki

OP
OP
P
Reakcje
0 0 0
stare tory, Masz racje lepiej zrobić tak jak ty mówisz ,bo na moi planie jak sie wjeżdża na tor yyyyy..........ten po lewej to nie da się z niego wyjechać.

Czyli takie coś(powtórka ,lepsza :D ).

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.712 51 5
Chodziło mi o to, co "namalował" staretory. Wtedy masz możliwość powrotu do wewnętrznej części makiety przejazdem z toru na tor, właśnie po lewej stronie :)

To co narysowałeś na ostatnim obrazku istnieje pod warunkiem, że po prawej stronie i po lewej są połączenia między wszystkimi torami. W takiej konfiguracji to fikcja i nie dająca możliwości bezpośredniego przejeżdżania między wewnętrzną i zewnętrzną pętlą. Trzebaby było robić całe kółko po makiecie, żeby tego dokonać.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. Poza tym plan jest gites i czekamy na dalszy rozwój :):):)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.712 51 5
Nooo...to jakby 2 półtrapezy :) tak jak na obrazku staretory :)

Jesteś w stanie tory połączyć i strzelić fotkę jak to wygląda w 'realu' ?

OP
OP
P
Reakcje
0 0 0
Kris napisał(a):
Nooo...to jakby 2 półtrapezy :) tak jak na obrazku staretory :)

Jesteś w stanie tory połączyć i strzelić fotkę jak to wygląda w 'realu' ?
Czyli na makiecie :?: ,nie za bardzo bo zwrotnice jeszcze nie przyjechały,powinny być w tym tygodniu.

OP
OP
P
Reakcje
0 0 0
Mam pytanie chce zrobić parking podziemny z dworcem,wjazd ma mieć 2,5m wysokości przeliczeniu na nasza skale(H0)to będzie :!: :!:

Ps.Na kalkulatorze wychodzi coś takiego 1,336898395.....................itd(i tak dalej).

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
9 0 0
piotrwinc napisał(a):
Mam pytanie chce zrobić parking podziemny z dworcem,wjazd ma mieć 2,5m wysokości przeliczeniu na nasza skale(H0)to będzie :!: :!:

Ps.Na kalkulatorze wychodzi coś takiego 1,336898395.....................itd(i tak dalej).
podzieliłeś przez 1.87. Dziel przez 87, ale pierw sobie wyprowadź długość na milimetry

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 3
Planuję 17
Planuję 7