No dziś mi się udało znaleść czas aby podłączyc pulpit do zasilania 16 V zmiennego. Rany jak się przeraziłem gdy zobaczyłem że z przewodów Fz1 ida tylko iskry
Jednak nie załamałem sie, wziąłem schematy w jedną dłoń, miernik elektryczny w drugą łape i zacząłem poszukiwać błędu. Wierzcie mi jest to straszne gdzie się ma ok 200 m kabla
Zajęło mi to prawie 2 godzinki, ale w końcu znalazłem. Udało sie podpiąć pulpicik i tak oto on teraz wygląda i działa (fotka)
Niewiem w sumie jak działają podłączenia torowe, ale myślę że tego sie dowiem w tym tygodniu
Naszczęscie teraźniejsza wersja pulpitu jest inaczej skonstruowana elektrycznie. Tzn nie mam wszystkich centralnych wtyczek pod jednym modułem tak jak poprzednio. Ten stary system miał plusy i minusy. Wpinałem wszytsko w jednym miejscu, ale niestety aby sprawdzić jak np działają semafory wjazdowe musiałem podpinać pół stacji czyli ok 5/6 modułów. Teraz wtyczki zlokalizowane są w 3 miejscach na stacji= na 3 różnych segmentach, co powoduje że stacja jest podzielona w grupach po 3 skrzynki. Jest dla mnie wygodniejsze do testowania w zaciszu domowym
PS. Tych kilka diodek zielonych swiecących to specjalnie powłączałem aby było cokolwiek widać
Diody od ustawienia zwrotnic nie działają bowiem nie mają zamkniętego obwodu. Stanie się to dopiero gdy wepnę wtyczkę pod skryznkę