Witam serdecznie. Dopiero mam zamiar zająć się budową makiety, której podstawą mają być tory Roco Line oraz centralka z21 z MM na kablu. Chciałbym sterować rozjazdami za pomocą dodatkowych przełączników z pominięciem dekodera i MultiM. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o elektrykę. Nie mam pojęcia jak mam podłączyć napęd np. MP1 lub MP5 do rozjazdu rocoline z zachowaniem polaryzacji krzyżownicy i jakich przełączników użyć (najlepiej panel z kilkoma przyciskami do obsługi kilku rozjazdów np. Piko). Nie mam także zielonego pojęcia jak podłączyć to wszystko razem do zasilania i jakiego zasilacza użyć (prąd stały czy zmienny, jakie napięcie, natężenie, itp.). Czy da się kilka rozjazdów podłączyć do jednego źródła zasilania? A może przez centralkę, jeśli tak to w jaki sposób. Jeżeli podłączę rozjazdy do oddzielnego zasilania to czy muszę odizolować pozostałą część torowiska zasilanego z z21? Bardzo proszę o pomoc. Najlepiej w formie prostych sformułowań i schematów z komentarzem (elektryczne symbole są mi zupełnie obce). Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów.