• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Stare ciężarówki z różnych stron świata !!

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Zdjęcia fajne tylko trochę nieporządek z tematami,jest jeszcze temat "fotografie ciężarówek w internecie'' i teraz nie wiadomo czy takie zdjęcia powinny znaleźć się tam czy też tutaj są na właściwym miejscu.

OP
OP
kubass2

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Mój temat jest tylko o starych ciężarówkach, nie ma w nim żadnego zdjęcia nowszych sprzętów. W tamtym temacie się nie orientuje :(.

Tatra 815 6x6.

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Patrząc na drugie zdjęcie przypomniał mi się film "Co to konia obchodzi", tam też mieli problem z wiaduktem i żeby przejechać musieli rozebrać drogę z trylinki, tylko, że tam wieźli transformator a ciągnęła go Tatra 813.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.013 108 2
Patrząc na drugie zdjęcie przypomniał mi się film "Co to konia obchodzi", tam też mieli problem z wiaduktem i żeby przejechać musieli rozebrać drogę z trylinki, tylko, że tam wieźli transformator a ciągnęła go Tatra 813.
Fakt film był niezły szczególnie scena gdy się spotykają dwa takie same zestawy jadące z naprzeciwka.:ROFL:

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
1958 Kenworth KDC825C "Bullnose" od momentu zakupu do 1998r przejechał 5,2 mln mil w dodatku przez jednego kierowcę- właściciela tym samym ustanawiając rekord przebytych kilometrów. W 1988r oddany na darmowy(!) remont kapitalny w fabryce Kenwortha w Seattle, gdzie również otrzymał swój drugi nowy silnik i skrzynię biegów, obecnie przekazany do muzeum w największym Truck stopie na świecie Iowa 80

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Piękne te Mazy,jażdziło tego kiedyś dużo po polskich drogach,najbardziej zapadł mi w pamięci skrzyniowy Maz 503 z szarą kabiną i rozlatującymi się drewnianymi burtami,był to chyba ostatni pojazd tego typu jaki widywałem na drogach,później ten gatunek wymarł na dobre w mojej okolicy.

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
MACK serii U- bliźniak serii R na tych samych podzespołach, lecz z asymetrycznie umocowaną kabiną kierowcy. Szoferka została przesunięta w lewo dla zwiększenia pola widzenia kierowcy zarówno w przód i na boki jak też w lusterkach. Projekt opracowany szczególnie z myślą o truckach dalekobieżnych poruszających się w górzystych terenach jak i budowach bądź miastach. To samo rozwiązanie zostało wykorzystane do dziś w serii DM

Mack DM

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Nie wiem czy taka konstrukcja kabiny to ułatwienie dla kierowcy,dla mnie byłoby to utrudnienie biorąc pod uwagę widoczność prawej strony w tak oddalonych od szyby lusterkach.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.391 47 0
Więcej historycznych fotek Macków B poproszę.Tych odnowionych w dzisiejszych czasach jest nawet sporo, ale takich z epoki jak na lekarstwo.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.391 47 0
Ale mnie w dwóch tablice zaciekawiły, ale niestety zonk, holenderskie stare a nie nasze.
Fajny ten ze sliperem za kabiną.Jak masz kolejne to miło widziane.:D