• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Stare ciężarówki z różnych stron świata !!

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Csepel D452, tak to nie jest STAR:D Eksportowaliśmy do Węgier kabiny STAR-ów 28/29 i 200 oraz Jelczy serii 300 i 400. Choć Csepele z kabiną Stara należą do rzadkich egzemplarzy. Otrzymywaliśmy w zamian za to mosty napędowe Raby

Csepel D750

D750 z kabiną serii 400

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
Jelcze z wielkim ładowaczem to model który powinien być już w biurach konstrukcyjnych TLLK i SAW Model na tapecie :)
Picture 052.jpg

Na którym lotnisku sfotografowany ten Żubr cysterna ?

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Jelcz C424 czyli polska ciężarówka z amerykańskim silnikiem, spełniający normy EURO 2
silnik Detroit Diesel 60 series mocy 425 KM bardzo popularny w Stanach
skrzynia Eaton 12 biegowa

Jelcz C423
Silnik STEYR 320 KM 9,7l, spełniający normy EURO 1
Skrzynia ZF 16-biegowa

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.274 30 1
Fajny temat:)!-dlatego ,że zawodowo jestem kierowcą zwracam też uwagę na ciężarówki.
Pokazywane tu samochody to kawał historii,ale ja chciałem Wam koledzy zwrócić uwagę na jeden model STARA 25L N-38 (była o nim mowa zdaję się przy temacie modeli samochodów)
Ostatni egzemplarz tego samochodu długo stał w komisie pod Gorzowem Wlkp. Parę razy zatrzymywałem się tam przy krojeniu trasy na Szczecin. Żal było na niego patrzeć -rdza tak go wpieprzała.że było to nawet słychać.
Właściciel komisu wołał za niego nie małe pieniądze (licząc na to ,że jakiś miłośnik go jednak kupi). Ja osobiście myślałem, że marny jego los i źle się to skończy:( wyglądał tak
meble08.jpg

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
NA tej pierwszej fotce z WHITE'm w oddali widać Forda CL9000 jedna z pierwszych ciężarówek która posiadała zupełnie płaską podłogę w kabinie kierowcy, konstrukcja z początku lat 70-tych