• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Stare ciężarówki z różnych stron świata !!

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.014 108 2
Gość twierdził, że kupił go w stanie nie nadającym się do użycia, trochę go przerobił ale to Bedford:)[DOUBLEPOST=1373750913][/DOUBLEPOST]Ja bym wolał zamiast " O Panie" może " Jaśnie Hrabio":p jak można
Panie Hrabio takie autka dostawcze budowano w Japonii , Suzuki, Honda , Subaru( nawet robili 4x4) i Daihatsu i ten najbardziej pasuje do Daihatsu Hi jet i jak sądzę Bedford kupił od Japońców licencję.:D

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 16 0
Panie Hrabio takie autka dostawcze budowano w Japonii , Suzuki, Honda , Subaru( nawet robili 4x4) i Daihatsu i ten najbardziej pasuje do Daihatsu Hi jet i jak sądzę Bedford kupił od Japońców licencję.:D
Byłem ostatnio w Aldershot i jeden koleś z kompani naprawczej powiedział mi, że wojsko brytyjskie złozyło w latach 80 tych zamówienie u Bedforda na krótki mały van do celów logistycznych wewnątrz garnizonów. Właśnie to był podobny do "Ice Cream" ale z tych planw zrezygnowano bo był na testach zbyt wywrotny. Ale nie trzba duzo szukać. Bedford xerował na licencji też inne pojazdy. Amerykańskie też na potrzeby wojskowe. Np. ten Bedford z scenki "Niedźwiedzie w akcji", Edek Kmiot oparty o Bedforda- to też produkcja na licencji :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.292 67 1
Co do jelcza na czarno-białym zdjęciu , to w rzeczywistości jest on od dołu czerwony a na górze biały . Robił trasy z Wadowic gdzieś pod Gdańsk , bądź jeszcze robi bo ostatni raz w tamtym roku na szlaku widziałem .

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.502 512 30
Jakiś czas temu w jednym z kolejowych wątków, po tym, jak zamieściłem kilka zdjęć z Targów Poznańskich z lat 1970-tych, któryś z kolegów spytał, czy nie mam też zdjęć ciężarówek. Znalazłem parę, wprawdzie nie z Poznania, lecz z Lipska, z roku 1975 i 1976. O tych samochodach nie wiem nic więcej ponad to, co można wyczytać na zdjęciach. Z góry przepraszam za nie najwyższą jakość, ale slajdy stare, a zakład, w którym skanowałem, też się nie postarał - na oryginalnych zdjęciach wygląda to lepiej. W drugim wątku wrzucę też kilka autobusów na tych samych tagach.

Targi Lipsk 75-76 (2).jpg
Targi Lipsk 75-76 (3).jpg
Targi Lipsk 75-76 (4).jpg
Targi Lipsk 75-76 (5).jpg
Targi Lipsk 75-76 (6).jpg
Targi Lipsk 75-76 (7).jpg
Targi Lipsk 75-76 (8).jpg
Targi Lipsk 75-76 (9).jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.502 512 30
Wygląda na to, że coś mi się pokręciło. Pierwsze zdjęcie (Faun) na pewno nie jest z Lipska, bo nazwa pawilonu jest po polsku (Republika Federalna Niemiec). Również te Iveco są na targach w Poznaniu. Nie potrafię teraz powiedziec, czy to też z lat 1970-tych, czy może z 1987, kiedy także byłem w Poznaniu. Pozostałe raczej na pewno z Lipska.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.587 387 20
Ciekawe fotki. Pięknie to wygląda jak się patrzy z boku. Najfajniej wygląda wyciągnięta z zamarzniętym fragmentem jeziora w podwoziu ;)