• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Stare ciężarówki z różnych stron świata !!

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.395 47 0
Trudno ten pojazd nazwać ciężarówką, ale zawsze mile wspominam te Multicary.Nigdy niezapomnę ich z podwyższonymi burtami i skrzynią załadowaną węglem, spotykałem je głównie w górskich miejscowościach.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.297 67 1
Co do romana to u wuja w firmie na betoniarni taki śmigał . Jak sprzedali firme włochom jeszcze trochę pojeździł , ale w ostatni dzień ich użytkowania roman podczas powrotu z ostatniej swojej trasy w firmie na środku skrzyżowania złamał się .

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 16 0
Bedforda słabo widać, ale za to, co widać nietaktem byłoby nie docenić![/q

Kiedyś kumple mi przesłał to wyżej, racja słabo widać ale fotka przedstawia reklamę mleka z 1962 roku, coś w rodzaju "chcesz być fit to butle mleka wypij w myk" coś mi się zdaje, że na tej stronce skąd pochodzi ta fotka jest więcej podobnych rarytasów...:podstepny:

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Jeżeli chodzi tam o mleko, to jeszcze gorsza wychodzi z tego perwersja. Ta pani to chyba jest z jakiegoś komiksu dla dzieciaków, żeby mleko piły (a per analogiam do kolejek Piko i kobiecych piersi ze starego dowcipu dzięki niej komiks czytali głównie tatusiowie).

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1

15 tonowy Atkinson firmy Downton's Transport na ulicy Bir mingham 1950 rok. A tu link: http://www.flickr.com/photos/geoffsimages/8126123793/

Piękny jest ten Atkinson :), ale to zdjęcie nie zostało wykonane w roku 1950, lecz mniej więcej 10 lat później. Być może w roku 1960 ? Świadczą o tym samochody widoczne na drugim planie, np. Mini Morris produkowany seryjnie od sierpnia 1959 roku...
Łza mi się w oku zakręciła, kiedy zobaczyłem to zdjęcie. W roku 1963 dostałem metalowy model takiego właśnie Atkinsona od rodziny w GB. Jeśli dobrze pamiętam był to model firmy Dinky Toys w skali 1:76.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 16 0
Milo czytać takie komentarze. Fotka była tak podpisana na tamtej stronie, więc prawdopodobne, że tam ktoś się pomylił. Natomiast Dinky Toys to obecnie najbardziej znana firma wśród kolekcjonerów w Anglii. Na aukcjach ale takich żywych modele tej firmy osiągają takie ceny, że szok, a szczególnie seria 28, która obejmowała samochody dostawcze i była produkowana w Liverpool ale została wstrzymana z powodu II wojny światowej. Np. taka półciężarówka dostawcza "Manchester Guardian" z serii 28c tej że firmy poszła ostatnio w Cardiff za 5600GBP :) To tak dla ciekawostki

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Coś mi świta, że Bedford montował w latach 80. takie japońskie dostawczaczki i sprzedawał pod swoją marką... tylko co to było? Suzuki chyba?